Blauwe hap aan huis in VHL

vijfheerenlanden • Tijdens de Nationale Veteranendag op zaterdag 26 juni kregen maar liefst 120 veteranen in de gemeente Vijfheerenlanden de Blauwe Hap thuisbezorgd.

Het bezorgen van de maaltijd is een alternatief voor de lokale Veteranendag in Vijfheerenlanden, die voor het tweede jaar op rij niet kon doorgaan. Met het thuisbezorgen van de Blauwe Hap wil de gemeente de veteranen bedanken en waardering tonen voor hun inzet nu en/ of in het verleden. “Deze inwoners hebben hun eigen leven, gezin en veiligheid weggecijferd om zich in te zetten voor een betere wereld. Daarvoor kun je alleen maar het grootste respect hebben”, aldus burgemeester Fröhlich.

Alle veteranen in de gemeente Vijfheerenlanden hebben een brief ontvangen waarin zij zich konden aanmelden. Maar liefst 120 veteranen hebben hierop gereageerd.

De Blauwe Hap, een Indische rijsttafel bereid door Joep Hooijmaijers, is al jaren een succes tijdens de lokale Veteranendag. Omdat de veteranen dit jaar dus niet naar de Blauwe Hap konden komen, kwam de Blauwe Hap naar de veteranen! Samen met hun partner of andere genodigden konden zij op deze manier thuis genieten van de maaltijd.

Burgemeester Fröhlich: "Ondanks dat we niet bij elkaar konden zijn, aten we hierdoor (weliswaar op afstand) toch een beetje samen.”


Uitslagen BC Lingewaal

asperen • BC Lingewaal speelde woensdag 23 juni de zesde avond in de tweede serie stepbridge. Er namen elf paren aan deel. Dat heeft de volgende scores opgeleverd voor de vijf beste paren.

Theo Lagerwerf & Anton van Velsen, 68.23%; Truus van der Woude & Nald Rietbergen, 57.29%; Ineke van Klaveren & Wim Eijgelaar, 55.36%; Willemien Bosson & Truus Janssen, 52.38; Rita Heemskerk & Tiny van Leeuwen, 52.38%.

q https://2057.bridge.nl/