• Team ICTB werd derde.
• Team ICTB werd derde. Foto: Aangeleverd

Battle of the boats

regio • Recreatieplas De Meent in Beusichem stond onlangs in het teken van Battle of the boats. Een wedstrijd tussen zes teams die ieder een eigen boot bouwde. Zes ICT-studenten van ROC Rivor namen hieraan deel als ‘team ICTB’. Met een duurzame boot wisten ze na een spannende battle de derde plek te behalen.

De zes teams, bestaande uit leerlingen van ORS Lek en Linge, KWC Agora en ROC Rivor, hebben afgelopen maanden hun eigen boot gebouwd in samenwerking met een bedrijf uit de regio. De boten werden beoordeeld op snelheid, creativiteit en duurzaamheid. De belangrijkste regel was dat de boot alleen met spierkracht mag worden voortbewogen. Na een spannende battle op het water werd uiteindelijk Team Titanic van KWC Agora uitgeroepen tot de winnaar van deze uitdagende wedstrijd.

De studenten van ROC Rivor werkten samen met De Vree en Sliepen uit Tiel. Teunis van Voorthuizen, werkzaam bij de Vree en Sliepen, vond het heel leuk om de studenten wat te leren over techniek. “Praktisch technisch onderwijs is leuk om te geven en te krijgen. Je maakt iets blijvends, het krijgt vorm, het beweegt, het geeft energie, het is dichtbij. Vaak hebben de leerlingen meer met techniek dan ze vooraf denken. Er ligt een uitdagende wereld aan hun voeten.”

Bij het bouwen van een boot komen veel techniek-aspecten kijken, dat maakte het voor de ICT-studenten extra leerzaam. Een van de studenten, Rick Molenaar, vertelt: “Door deze battle heb ik veel geleerd over techniek. Ik wist van te voren niet wat er allemaal bij het bouwen van een boot komt kijken. Een decoupeerzaag had ik bijvoorbeeld nog nooit vastgehouden. Maar dankzij Teunis en mijn klasgenoten weet ik daar nu veel meer vanaf. Ook heb ik veel geleerd over ondernemend gedrag, dit kwam vooral terug bij het verzamelen van gebruikte materialen voor de bouw van onze boot, want daarvoor zijn we naar verschillende bedrijven in de regio toegestapt. Dat was in het begin nog wat onwennig, maar ging steeds beter.” De boot van Team ICTB heeft vooral op duurzaamheid hoog gescoord. Dit komt omdat de boot bestaat uit hergebruikte materialen.

Wat er met de boot is gebeurd? Die staat nu bij de hoofdlocatie van ROC Rivor in de binnentuin als zitplek voor de studenten. Daarmee krijgt de boot opnieuw een leuke bestemming.