Afbeelding
Foto:

Goud voor Zorg aan Huis van Wittenbergzorg

haaften • Eind maart heeft het kwaliteitsinstituut Perspekt een audit uitgevoerd bij Zorg aan Huis van Wittenbergzorg in Haaften. Deze audit is succesvol verlopen en het maximale aantal punten is behaald op de verschillende onderdelen.

Perspekt schrijft in het auditrapport: “Uit alle gesprekken met cliënten en medewerkers is gebleken dat Wittenbergzorg persoonsgericht werkt en veel aandacht en tijd aan de individuele cliënt besteedt. De missie en visie kenmerkt zich door directe betrokkenheid en regie voor en door de cliënt en aandacht voor elkaar in een saamhorige cultuur met korte communicatielijnen. Een groot compliment voor alle medewerkers hiervoor.” Dit compliment werd onderstreept door wethouder Ton van Maanen tijdens de overhandiging van de plaquette aan de coördinerend verpleegkundigen Sita en Caroline van Zorg aan Huis. Wethouder Van Maanen haalde uit het auditrapport de opmerking over de gelijkwaardigheid tussen zorgvrager en zorgverlener aan. Dit draagt bij aan het welzijn van de cliënten. Ook noemde hij het praktisch dienen. “Wij leven in een cultuur van protocollen, de juiste vinkjes halen. Maar er is méér dan alleen de juiste vinkjes. In dit rapport komt duidelijk naar voren dat cliënten van Wittenbergzorg dat zo ervaren.” 

PREZO, het concept van het kwaliteitsinstituut in de zorg Perspekt, is een manier van denken en werken die kwaliteit in de zorg heel tastbaar en concreet maakt. PREZO focust niet op protocollen, systemen of richtlijnen. PREZO kijkt in de éérste plaats naar het daadwerkelijke resultaat van de zorgverlening aan de cliënten. Voelen zij zich thuis? Voelen ze zich gehoord? Ervaren zij dat ze (met hulp) hun eigen keuzes kunnen maken?