• Marcel van Wijnen voor de klas.
• Marcel van Wijnen voor de klas. Foto: Aangeleverd

Leerlingen bestuderen woningmarkt

leerdam • De leerlingen van de Vecon Business School van Het Heerenlanden hebben zich verdiept in de woningmarkt van Leerdam en omgeving.

Hierbij werd de aftrap verzorgd door Marcel van Wijnen van Van Wijnen Makelaardij Leerdam.

Marcel van Wijnen nam de leerlingen mee in de wereld van het vastgoed, bestaande uit het taxeren en het adviseren van vooral verkopende partijen over bijvoorbeeld de verkoopprijs.

De verkoopprijs van een huis wordt bepaald door diverse aspecten, zoals de staat van de woning, de aantrekkelijkheid van de buurt, de aanwezige voorzieningen et cetera.

Verder werd er ook ingezoomd wat er allemaal bij een makelaarskantoor aan diensten en kosten voorbij komt.

Door de vele vragen van de leerlingen was deze bijeenkomst een mooi samenspel tussen de makerlaar en de leerlingen.

Tenslotte vertelde Marcel van Wijnen de leerlingen iets over de krapte op de woningmarkt en in hoeverre dit ook voor Leerdam en omgeving geldt. Ondanks de diverse bouwlocaties in Leerdam en omgeving blijft vooralsnog ook hier de markt krap en dat is te zien aan de prijzen.

Vervolgens moesten de leerlingen zelf met deze materie aan de slag door in de huid van een makelaar te kruipen. Zo moesten ze een huis dat te koop staat onderzoeken op plus- en minpunten, aantrekkelijke omgevingsfactoren en minder aantrekkelijke omgevingsfactoren, hetgeen ze vervolgens dienden te presenteren.

Volgens docenten Jacob Offringa en Bert Kars van de Vecon Business school was dit weer een mooi voorbeeld van hoe lokale bedrijven en het onderwijs elkaar kunnen versterken.