• Rita Boer Rookhuiszen.
• Rita Boer Rookhuiszen. Foto: D66 West Betuwe

Boer Rookhuiszen lijsttrekker D66

west betuwe • Rita Boer Rookhuiszen is door de leden van D66 West Betuwe gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022.

Rita heeft jarenlange ervaring als raadslid en is de huidige fractievoorzitter van D66 West Betuwe.

Rita staat in de lokale en regionale samenleving voor het redelijke en progressieve D66 geluid, aldus een persbericht. “Zij zal dat samen met de leden van D66 West Betuwe duidelijk zal laten horen in aanloop naar de verkiezingen en binnen de nieuwe gemeenteraad.”

De inhoud zal daarbij altijd centraal staan, zegt Boer Rookhuiszen. “Ondanks verhitte of lastige discussies, respectvol blijven naar anderen. En door daadwerkelijk interesse in mensen te tonen en te zoeken naar wat hen beweegt draagvlak te creëren voor de veranderingen die nodig zijn. De uitdagingen zijn namelijk groot. Met elkaar kunnen we de klimaatcrisis, de woningnood en de kansenongelijkheid aan en maken we West Betuwe nog mooier.”


Sociale domein

Rita Boer Rookhuiszen woont in Tricht. Ze werd in 2010 gekozen in de gemeenteraad van Geldermalsen. Ze hield zich vooral bezig met onderwerpen op het gebied van het sociale domein. Het D66-raadslid komt op voor de zwakkeren in de samenleving. "Iedereen in de samenleving moet mee kunnen doen", is haar politieke uitgangspunt.

Haar betrokkenheid wordt gewaardeerd. Tijdens de gemeenteraadsverkiezing van 2018 werd ze met 176 voorkeurstemmen gekozen in de gemeenteraad van de nieuwe fusiegemeente West Betuwe.