Afbeelding

Sarabi

Bij Stichting Dierentehuis Vijfheerenlanden is konijn Sarabi op zoek naar een nieuw thuis. Ze stelt zichzelf even voor: 'Ik ben Sarabi, een voedster die het nu wat rustiger aan wil doen. De man waar ik mee samenwoonde, was niet gecastreerd en die heeft ervoor gezorgd dat ik twee nestjes kreeg vlak achter elkaar. In totaal waren dat wel 13 jongen. Die zijn nu groot genoeg om op eigen benen te staan en nu ben ik dus op zoek naar een lieve ex-ram zodat ik kan gaan genieten van mijn rust, samen met hem. Wie heeft er nog een vriend voor mij die samen met mij wil wonen?'

Stichting Dierentehuis Vijfheerenlanden beantwoordt alleen telefonische reacties, dit omdat dan beter informatie uitgewisseld kan worden. Meer informatie: 0345-650016.


Arjan Versluis in concert

gorinchem • In de Grote Kerk in Gorinchem wordt donderdagavond 15 juli vanaf 20:00 uur een concert gehouden door Arjan Versluis. Er is geen livestream van deze avond. Arjan laat de diverse klankkleuren en mogelijkheden van het orgel zo goed mogelijk horen met improvisaties in diverse stijlen. Er zijn 150 mensen welkom bij dit concert. Reserveren kan vanaf 1 juli via www.meevieren.nl. De toegang is 12,50 euro per persoon. Jongeren tot en met 18 jaar voor een gereduceerd tarief van 7,50 euro.


DECO-studie zoekt diabetespatiënten

utrecht • Het UMC Utrecht zoekt mensen met diabetes en tintelingen of pijn in hun voeten voor een onderzoek waaraan ook het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein aan meedoet. Aan het onderzoek mogen mensen uit heel Nederland meedoen. In het onderzoek – de zogeheten DECO-studie – onderzoekt het UMC Utrecht samen met tien andere ziekenhuizen welke behandeling voor zenuwbeknelling in de voet het meeste effect heeft. In dit onderzoek krijgt de helft van de patiënten een operatie, de andere helft (de controlegroep) krijgt de standaardbehandeling: frequente voetcontroles en begeleiding in de vorm van voedings- en bewegingsadviezen.
Als gevolg van diabetes, ontwikkelt ongeveer de helft van de diabetespatiënten zenuwschade in onderbenen en voeten. De zenuwschade veroorzaakt pijn, tintelingen, vreemde sensaties en gevoelloosheid. Zenuwschade is een grote kostenpost vanwege de valpartijen, chronische wonden, amputaties en revalidatie die hier het gevolg van zijn. Bij een niet-genezende wond kunnen zelfs meerdere amputaties nodig zijn. Het is van belang dat patiënten met diabetes regelmatig aan de voeten worden gecontroleerd. Zo kan bij zenuwschade tijdig worden ingegrepen en kan erger worden voorkomen.

Bij interesse voor deelname, kan men zich aanmelden via: decostudie@umcutrecht.nl.