Veilig trottoir

Ik woon in de Patrimoniumstraat in Leerdam. Een straat met een breed trottoir en, niet onbelangrijk, een kinderspeelplaats. Maar het probleem waar ik het over heb, gaat ook op, voor de rest van Leerdam. Waar je ook komt, voetgangers kunnen niet meer veilig op het trottoir lopen. Zelfs bij het de deur uitgaan, moet je opletten dat je niet door langs razende fietsers, brommers, scooters en nu ook elektrische steps, bakfietsen onderste boven wordt gereden. Vele malen de politie gebeld, de handhavers en zelfs de gemeente. Dat er te weinig agenten en handhavers zijn, staat als een paal boven water. Daarom heb ik groot respect voor deze mensen. Maar toen ik de gemeente belde met de vraag of er iets iets aan gedaan kon worden, werd ik afgeblaft. Ik heb ook al eens brief gestuurd, in 2019: nooit antwoord op gekregen. Als ik op het trottoir loop, wordt er zelfs gebeld, om maar even opzij te gaan. Doe je dat niet, dan word je verrot gescholden.

Hans Helmerhorst
Leerdam


Nog geen besluit over Fokveedag

hoornaar • De beslissing over het al dan niet doorgaan van de 108e Fokveedag Boerenlandfeest in Hoornaar is tot nader order uitgesteld. Een vertegenwoordiging van het bestuur zal deze week eerst nog een gesprek hebben met de gemeente Molenlanden.
Vanuit het gemeentelijk coronafonds werkt Molenlanden aan een garantstellingsregeling, die speciaal bedoeld is voor evenementen als de Fokveedag. “Graag gaan we hierover het gesprek aan”, aldus voorzitter Johan de Groot. “Want er is ons veel aan gelegen de Fokveedag Boerenlandfeest te laten doorgaan. Maar de Fokveedag moet wel de Fokveedag kunnen zijn. Zonder al teveel beperkingen, want die zouden de typerende gezelligheid van de Fokveedag niet ten goede komen.”
De tijd dringt, met de voorbereidingen moet hoognodig worden gestart. “Als het verantwoord is, durven we de stap te nemen en gaan we toewerken naar zaterdag 2 oktober”, laat De Groot weten. “Maar het moet financieel en organisatorisch wel behapbaar zijn, ook voor onze vele vrijwilligers.” Voorzitter De Groot verwacht met zijn bestuur uiterlijk over twee weken de beslissing te kunnen nemen.


Mobiel collecteren voor MS Fonds

regio • De landelijke MS Collecteweek van het Nationaal MS Fonds wordt gehouden van maandag 28 juni tot en met zaterdag 3 juli. Het MS Fonds is hard op zoek naar mensen die met hun mobiele telefoon willen collecteren. Mobiel collecteren kan vanaf de bank, tuinstoel of ligbed. Dat MS een enorme impact heeft op (jonge) levens én veel verschillende gezichten heeft, maakt het MS Fonds momenteel duidelijk in de nieuwe campagne ‘Face it. MS is zenuwslopend', te zien op www.nationaalmsfonds.nl/faceit. Op de website is ook meer informatie te vinden over het mobiel collecteren.