Geen evenementen in West Betuwe

west betuwe • Als het aan de gemeente ligt wordt het een rustig tweede deel van 2021 met weinig evenementen en leuke festiviteiten voor de inwoners van West Betuwe. Wie nu een vergunning aanvraagt voor een evenement dan kan er op zijn vroegst in augustus aan de slag worden gegaan, àls het evenement in de meest positieve categorie van acht weken valt weliswaar.

Om die reden werd al in maart door Dorpsbelangen West Betuwe middels een motie gevraagd om organisatoren perspectief te bieden en waar mogelijk te ondersteunen. De motie haalde het niet en werd weggestemd door het merendeel van de raad. Organisatoren die vaak vrijwillig hun evenement wilde organiseren (indien mogelijk) kregen vooral veel moeilijke vragen. Het gevolg van dit alles? Het ene na het andere evenement in de gemeente sneuvelt. Zelfs buitensport evenementen gepland voor komende zomer zijn al geannuleerd. Vooral de triathlon van Deil, oorspronkelijk gepland op 21 augustus, zou gezien de huidige versoepelingen haalbaar moeten zijn. De organisatie besloot vanwege de eisen gesteld vanuit de gemeente de stekker uit het evenement te trekken. Als het aan Dorpsbelangen ligt gaat de gemeente beleid schrijven dat past bij de huidige maatschappij. In oplossingen denken en samen met inwoners streven naar perspectief. Maar voorlopig zal er alleen gedroomd kunnen worden van een kermis, sportevenement of dat feestje.


Buitensportochtend zwangeren

leerdam • Deze zomer houdt Mama'sTijd élke maand een Buitensportochtend voor zwangere en bevallen moeders. Op zaterdagochtend 19 juni is de eerste editie. De les is van 10:00 tot 11:30 uur in Leerdam en bestaat uit twee delen: conditietraining en een circuittraining. Hierin zullen vooral uithoudingsvermogen, conditie, souplesse en core (rug/ buik/ billen) getraind worden. Iedereen is welkom: mét of zonder conditie. De les is zo gemaakt, dat deelnemers zélf hun eigen intensiteit kunnen beslissen. Graag meenemen: water. Fruit is aanwezig. Kosten: 5 euro per persoon. Inschrijven kan via info@mamastijd.nl of bel naar Anne: 0641645977.

q www.mamastijd.nl