• De initiatiefnemers van de Multisportgroep.
• De initiatiefnemers van de Multisportgroep. Foto: Jeroen Danz

Sporten voor kinderen met beperking

leerdam • Kinderen die vanwege een beperking, stoornis of andere problematiek niet goed mee kunnen komen met regulier aanbod, kunnen vanaf juni door middel van de multisportgroep ontdekken wat bij hen past.

Om van start te kunnen gaan zijn de initiatiefnemers, waaronder Team Sportservice provincie Utrecht en SamenDoen Leerdam, op zoek naar jonge enthousiastelingen.


Deelnemers maken in een gezellig groepje kennis met verschillende sporten. De multisportgroep biedt de mogelijkheid om het sporten en bewegen in de eigen omgeving te ontdekken en in een veilige omgeving sociale contacten op te doen. Het aanbod wordt afgestemd op de deelnemers door een enthousiaste groep trainers en vrijwilligers.


Gratis proeflessen

Kinderen en jongeren in de leeftijd van 6 tot en met 17 jaar kunnen eerst vier gratis proeflessen volgen. Deze worden aangeboden op maandag 21 juni, 28 juni, 5 juli en 12 juli van 18:00 tot 19:00 uur. De bedoeling is om, bij voldoende animo, een vaste multisportgroep op te starten in Leerdam. De kinderen en jongeren kunnen hier dan wekelijks of eenmaal in de twee weken terecht.


Aanmelden voor de multisportgroep kan bij Cynthia van de Water, buurtsportcoach van SamenDoen Leerdam, via cvdwater@samendoen.expert of 06-19618967.


Na aanmelding volgt een officieel inschrijfformulier en wordt neemt een trainer contact op om af te stemmen wat de mogelijkheden zijn.