• Rick van Zanten bedient het shockwave-apparaat.
• Rick van Zanten bedient het shockwave-apparaat. Foto: Dick Aanen

Shockwave therapie bij Vianen Fysio

vianen • Mensen met chronische peesklachten hebben veel baat bij moderne shockwave therapie.

Dat merken Robbert Bakker en Rick van Zanten van VianenFysio, die sinds enkele maanden werken met deze behandelmethode, die wordt gebruikt in combinatie met oefentherapie. Vianen Fysio is de enige fysiopraktijk in Vianen die deze moderne behandeling aanbiedt.


Hardnekkig

Chronische klachten aan de schouder, ellenboog, knie, achilles en de onderkant van de voet (hielspoor) zijn vaak hardnekkig en moeilijk te behandelen. Rick: "Het gaat vaak om kalkafzetting. Het herstel duurt veel langer dan bij spierklachten. In tegenstelling tot een spier wordt een pees namelijk slecht doorbloed. Dus massage door middel van kneden heeft minder effect."

Shockwave therapie werkt door middel van geluidsgolven. De shockwaves worden toegediend door middel van kleine ronddraaiende bewegingen. De impulsen dringen diep door in de pees. "Daardoor ontstaat schade op die plek, waarna zelfherstellend vermogen van het lichaam in werking treedt" De methode is volgens Rick zeer effectief. "Groot voordeel is dat er geen pijnlijke injecties of een operatie nodig zijn. Na vier behandelingen merk je vaak al resultaat. Patiënten hebben minder pijn of de pijn is helemaal verdwenen." De afgelopen drie maanden zijn er zo'n twintig patiënten met succes behandeld.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met de praktijk van VianenFysio, per telefoon: 0347-345433 of via een mailtje info@vianenfysio.nl.


q www.vianenfysio.nl