Afbeelding
Foto: Niroworld

Bewoners klagen over toestand buitenruimte

leerdam • Bewoners in de wijk Broekgraaf maken zich zorgen over de toestand van de buitenruimte. vooral over de toegang tot de diverse appartementen en over de verlichting die nog steeds niet is geïnstalleerd.

VHL Lokaal heeft vragen gesteld over de kwestie. De bewoners hebben volgens raadslid Teus Meijdam hun zorgen geuit naar de contactpersonen en de projectleider. “Maar daar komt weinig tot geen reactie op. Mails hierover richting de gemeente worden niet beantwoord.” De app die speciaal in het leven is geroepen om bewoners te informeren is volgens Meijdam sinds januari niet meer bijgewerkt en ook de belofte om bewoners van deze wijk op de hoogte te houden van de ontwikkelingen wordt niet nagekomen.

Volgens het college is recent uitvoerig met een bewoner uit het appartementencomplex gesproken in de Huyskamer van Broekgraaf. “Wij begrijpen zijn zorgen en frustraties over het woonrijp maken van het omliggende terrein van het appartementencomplex.” Er zijn volgens de gemeente meerdere oorzaken aan te wijzen, zoals het recente slechte weer met veel regenval. “Daarnaast heeft het projectteam weinig zeggenschap over het terrein van een bouwer. Meerdere malen zijn de ontwikkelaar en de aannemer aangesproken om het terrein netjes achter te laten.” De klachten zullen nogmaals bij de bouwer onder de aandacht worden gebracht.

Het college geeft in het antwoord op de schriftelijke vragen aan dat de trottoirs op korte termijn aan beide zijden van de Kristallaan worden gerealiseerd. Vervolgens wordt de grond geëgaliseerd voor zover dat mogelijk is. De oevers zullen vanaf circa augustus deels ontgraven en aangeplant worden. Zodra het volgende deelplan wordt vrijgegeven, zal de grond verplaatst worden en zullen de omliggende buitenruimtes afgewerkt worden.

Woensdagavond 30 juni vindt een digitale bijeenkomst plaats voor alle bewoners van Broekgraaf om hen op de hoogte te brengen van de ontwikkelingen van de komende periode.