Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Foto: Stockfoto

Extra infoavond over MIRT A2

west betuwe Op woensdagavond 16 juni is een extra informatieavond gepland voor de gemeenteraad van de gemeente West Betuwe. De avond is gericht op de stand van zaken en het vervolg van het project MIRT A2 Deil-Vught. Het project gaat over de verbetering van de doorstroming en de verkeersveiligheid op de A2. Tijdens de informatiebijeenkomst deelt het Programma A2 Deil-Vught de stand van zaken in het project en het proces voor het komende halfjaar. Het project MIRT A2 Deil-Vught loopt al langere tijd. Er zijn maatregelen nodig om de doorstroming en verkeersveiligheid op deze weg te verbeteren. Hiervoor zijn verschillende oplossingen onderzocht. Uiteindelijk stelde het Programma A2 Deil-Vught een maatregelenpakket samen om de problemen op de A2 aan te pakken.

De raad nodigt inwoners en ondernemers uit om mee te luisteren en praten. Aanmelden kan via griffie@westbetuwe.nl. De bijeenkomst is digitaal en begint om 20.00 uur. De complete agenda en de stukken zijn terug te vinden op www.gemeenteraad.westbetuwe.nl.


Start Leercentrum Seniorweb

leerdam • Na 15 maanden mag het computer Leercentrum Seniorweb te Leerdam weer haar activiteiten aanbieden. Het leercentrum biedt op een breed gebied ondersteuning aan om de kennis en ervaring met het gebruik van computers, tablets en telefoon te vergroten. De doelgroep is 40 jaar of ouder. Alle lessen worden gegeven in kleine groepen door geduldige docenten, die alles stap voor stap en in rustig tempo uitleggen. Daarnaast begeleiden zij de cursisten bij het uitvoeren van praktische oefeningen om de vaardigheden zich eigen te maken. De cursussen en workshops kunnen 's morgens, ‘s middags of eventueel ook ‘s avonds gegeven worden en zijn op ieder niveau te volgen. In de komende maand organiseert het Leercentrum lessen om de mogelijkheden van een computer met Windows 10 te begrijpen en het gebruik van mappen en bestanden beter onder controle te krijgen. Speciaal voor mensen, die ter ondersteuning van hun activiteiten gebruik (willen) maken van Word, Excel of PowerPoint wordt een basiscursus aangeboden om deze programma's op een praktische manier te kunnen toepassen. Afhankelijk van de onderwerpen bestaat de cursus uit één of meerdere lessen. Ook blijft het leercentrum ondersteuning bieden voor vragen over het praktisch gebruik van een computer, tablet of smartphone. Voor het inloopspreekuur is het noodzakelijk dat belangstellenden zich van tevoren via telefoon of e-mail aanmelden. Het Computer Leercentrum Seniorweb Leerdam is te vinden op de Bergstraat 90 te Leerdam in het gebouw Noorderberg. Meer informatie op de website http://leerdam.seniorweb.nl/ of via telefonisch contact met Jos Grau 06-10858941 of per e-mail leerdam.seniorweb@outlook.com.