Afbeelding

Plantenkas voor ACL

leerdam • Met de bouw van de plantenkas is de belevingstuin van het Arbeidscentrum in Leerdam (ACL) helemaal compleet.

Leden van de Rotary in Leerdam hebben de plantenkas gerealiseerd. Ze werden hierbij geholpen door de vader van een oud-cliënt. Hij zorgde voor het straatwerk in de kas en gaf, samen met de buurtvereniging, een spiksplinternieuwe kruiwagen aan de tuingroep van het ACL. Eerder al, in het najaar van 2020, bouwden drie leden van de Leerdamse Rotary een overkapping van het ACL. Rotary Leerdam was destijds door vriendenstichting Samen voor Syndion uitgenodigd op het ACL. Daar werden de plannen voor de overkapping aan de leden van de Rotary gepresenteerd. En met succes. Toen de leden van de Leerdamse club hoorden van de wens van het ACL hoefden zij niet lang na te denken over de hulp die zij zouden kunnen bieden.

De uitdrukkelijke wens van Rotary Leerdam was niet alleen geld te doneren, maar om zelf ook daadwerkelijk de handen uit de mouwen te steken. En dat gebeurde niet alleen in het najaar van 2020. Vorig weekend werd de werkkleding wederom aangetrokken door de leden van de Rotary. Ook dit keer was het een flinke klus, maar het eindresultaat mag er wezen.

De compleet vernieuwde belevingstuin van het ACL is er gekomen dankzij de inzet van vriendenstichting Samen voor Syndion. Vanuit het motto ‘Syndion. Doen we samen’ vraagt de stichting particulieren en bedrijven uit haar werkgebied om hier een bijdrage aan te leveren. De missie van de vriendenstichting is het bevorderen van de participatie en de kwaliteit van leven van cliënten van Syndion. Voor meer informatie over Samen voor Syndion:


q www.samenvoorsyndion.nl