Nieuwe editie UP

utrecht • Het Prins Bernhard Cultuurfonds lanceert vandaag een nieuwe editie van UP: Next, beurs voor Utrechtse popmuzikanten. Professionele artiesten uit de provincie Utrecht kunnen van 1 juni tot 1 augustus een plan indienen voor een volgende stap in hun carrière. Eind 2021 selecteert de jury één plan, waaraan een beurs van 10.000 euro gekoppeld is. De artiest kan deze beurs naar eigen inzicht inzetten om een jaar te werken aan een vernieuwend muzikaal project, waarin wordt toegewerkt naar een live presentatie.

UP: Next is een beurs voor artiesten uit de provincie Utrecht die al enige tijd bezig zijn en een stevige basis hebben. De beurs is bedoeld om een artiest een relevante volgende stap in diens ontwikkeling te kunnen laten maken. Met UP: Next wil het Prins Bernhard Cultuurfonds, samen met partners poppodium FLUOR en muziekplatform 3 voor 12 Utrecht, bewerkstelligen dat de Utrechtse muziek scene blijft doorgroeien. Zo stimuleert het fonds artiesten ook om verder te bouwen aan een duurzame carrière. Een opmaat naar de volgende stap.

Iedere professionele artiest of band uit de provincie Utrecht die zichzelf herkent in de criteria wordt door het Prins Bernhard Cultuurfonds aangemoedigd tussen 1 juni en 1 augustus een plan in te dienen op www.up-next.nl. In het najaar maakt een jury, bestaande uit professionals uit het Utrechtse muziekveld, de shortlist bekend. In december wordt de winnaar bekendgemaakt, die vanaf dan een jaar de tijd heeft om aan de slag te gaan. Eind 2022 geeft de winnaar een slotpresentatie.


Boelmarktloods

meerkerk • De Boelmarktloods aan de Energieweg 3 in Meerkerk, loodsen M en N, is weer open, voorlopig alleen op de zaterdagen in alle oneven weken. In de maand juni gaat het dan om de zaterdagen 12 en 26 juni. De tijd van openstelling zijn niet gewijzigd, die is als vanouds tussen 9:00 uur en 11:30 uur. Wie de Boelmarktloods bezoekt, moet zich natuurlijk wel aan de geldende maatregelen houden. Tweedehands spullen over? De Boelmarktcommissie komt deze graag ophalen. Hiervoor kan contact worden opgenomen met Marcel van Leeuwen, 06-53541083.