• De toffe peer moedigt iedereen aan te bewegen en gezond te blijven.
• De toffe peer moedigt iedereen aan te bewegen en gezond te blijven. Foto: Aangeleverd

Wandelbingo en springtouwchallenge

west betuwe • Het project ‘Beweeg meer, eet gezond’ de Week Voor de Gezonde Jeugd, is dinsdag 8 juni op basisschool De Schatkist in Herwijnen afgetrapt met een wandelbingo.

De wandelbingo is een route van 4 kilometer en geschikt voor het hele gezin. Deelnemers ontvangen een bingokaart met plaatjes. Wie alle plaatjes spot, krijgt aan het eind van de wandeling een leuke verrassing. Onderweg ontvangen de deelnemers een gezonde snack. Aanmelden kan via www.welzijnwestbetuwe.nl/wandelbingo.

Tijdens de week voor de gezonde jeugd staat een aantal activiteiten op het programma. Het doel is om kinderen tot 12 jaar én hun ouders bewust te maken van gezonde voeding en beweging.

‘Beweeg meer, eet gezond’ zet in op veel bewegen, buiten spelen, sporten en gezond eten. Het is belangrijk om een fitte en gezonde samenleving te hebben. Dat vindt ook wethouder Ton van Maanen. “In West Betuwe bevorderen we alle vormen van beweging en gezonde voeding, klein- en grootschalig. Met dit initiatief maken we inwoners bewust van het belang van bewegen en een gezonde leefstijl.”

Op woensdag 9 juni startte ook de springtouwchallenge op basisscholen in West Betuwe. De scholen ontvingen hiervoor een springtouw, bidons èn een kist met appels voor ieder kind. Iedere school wordt uitgedaagd om zoveel mogelijk kinderen tegelijkertijd tien sprongen te laten maken. De school die er in slaagt om dit met de meeste kinderen te doen, wint een coole actieve pauze. Zo ontdekken kinderen op een speelse manier dat bewegen belangrijk én leuk is.

‘Beweeg meer, eet gezond' is een samenwerking tussen GGD Gelderland-Zuid, Welzijn West Betuwe, Santé Partners, lokale diëtisten, fysiotherapeuten, praktijkondersteuners, huisartsen en de gemeente West Betuwe. Het maakt deel uit van een regionaal project ‘Samen Leren voor Gezond Gewicht Rivierenland'.

Verschillende organisaties hebben activiteiten voorbereid om bewegen en gezond eten onder de aandacht te brengen. Alle informatie is te vinden op www.westbetuwe.nl/beweeg-meer-eet-gezond.