Reisdocument op tijd verlengen

vijfheerenlanden • Het is weer mogelijk om te reizen naar veilige landen. Vakantieplannen? Controleer dan of het reisdocument nog geldig is en vraag een nieuw paspoort of identiteitsbewijs op tijd aan. Nu het weer mogelijk wordt om te reizen verwacht de gemeente Vijfheerenlanden dat het druk gaat zijn bij de aanvraag van reisdocumenten. In verband met de geldende coronamaatregelen mogen er minder mensen binnen in het gemeentehuis en kunnen wachttijden oplopen. Dus verloopt het paspoort of het identiteitsbewijs binnenkort en zijn er vakantieplannen? Maak dan op tijd een afspraak om het reisdocument te vervangen. In verband met de verwachte drukte zijn er de komende tijd extra mogelijkheden om de documenten te vervangen. Een afspraak kan gemaakt worden via de website van de gemeente Vijfheerenlanden: vijfheerenlanden.nl/afspraakmaken.


Slootjesdagen 2021

regio • Ontdek de wondere wereld van bootsmannetjes, kokerjuffers en schaatsenrijders tijdens de IVN Slootjesdagen op 11, 12 en 13 juni. Hoe schoon het water in sloten, vaarten en plassen is, is te zien aan de hoeveelheid plantensoorten die in het water groeien en de diersoorten die er leven. Natuur- en vogelwacht De Vijfheerenlanden houdt op zaterdag 12 juni een activiteit voor kinderen. Achter de Schaapskooi in Schoonrewoerd worden slootbeestjes gevangen en uitvoerig bekeken. Als de tijd het toelaat wordt nog een knutsel gemaakt. Deelname voor kinderen vanaf 8 jaar, kinderen onder 8 jaar alleen met begeleiding. Er zijn twee mogelijkheden: van 10:00 tot 12:00 uur en van 13:30 tot 15:30 uur. In verband met de te nemen coronamaatregelen is vooraf opgeven noodzakelijk, dit kan bij C. Kramer, per email chr.kramer@outlook.com of via 0345-619684. Deelname kost 3 euro per kind, inclusief limonade en koekje en het gebruik van materialen.

q www.natuurcentrum.nl


Energietransitie via Livecast

utrecht • De energietransitie is van en voor iedereen. In de provincie Utrecht is het de bedoeling om 2,5 TWh duurzame energie op te wekken in 2030. Daarover zijn afspraken gemaakt in de Regionale Energie Strategieën. Maar: wie praten mee? Wie maken de keuzes? Hoe gaan nieuwe technologieën helpen? Wat betekent dat voor het landschap? Op maandag 14, 21 en 27 juni van 20:30 uur tot 21:30 uur is het mogelijk om antwoord te krijgen op deze vragen via een livecast. Het drieluik over de energietransitie wordt beschikbaar gesteld door Pakhuis de Zwijger in samenwerking met de provincies Utrecht en Noord-Holland. Meer weten of online meepraten? Reserveer dan voor de Livecasts ‘Strategie voor Energie' via: dezwijger.nl/programmareeks/strategie-voor-energie.