BSO Wijs! in Leerdam

leerdam • Niet lang geleden kwam de vraag van een ouder of BSO Wijs! een locatie wilde starten in Leerdam. Omdat de organisatie altijd nieuwsgierig is naar nieuwe mogelijkheden, en graag bouwt aan de BSO van 'binnenuit', werd dit verzoek serieus onderzocht. Inmiddels zijn er voor geïnteresseerde ouders twee online informatie avonden geweest en BSO Wijs! is blij verrast dat er zoveel belangstelling is. De voorinschrijving is inmiddels gestart. Dus, ouders die interesse hebben in een buiten BSO voor hun kind, kunnen zich alvast vrijblijvend aanmelden.

Als het slecht weer is, wordt het spelen binnen voortgezet in een zogeheten schuillocatie. Vanaf deze locatie kunnen de kinderen ook worden opgehaald aan het einde van de dag. BSO Wijs! is op dit moment op zoek naar een geschikte plek die én voldoende binnenruimte heeft, maar ook een uitdagende buitenruimte heeft. Wanneer een schuillocatie gerealiseerd is, BSO Wijs! Leerdam geregistreerd is bij het LRKP en als er voldoende kinderen zijn aangemeld, dan is alles klaar om open te gaan. Dit zou mogelijk al vanaf september kunnen of na de herfstvakantie.

In principe is BSO Wijs! open op maandag, dinsdag en donderdag. Het is nog niet bekend langs welke scholen in Leerdam er gegaan wordt om kinderen op te halen, dat hangt af van de aanmeldingen. Meer informatie: info@bsowijs.nl of kijk op:

q www.bsowijs.nl/locaties/leerdam


Insectenwanden in Vijfheerenlanden

vijfheerenlanden • Op meerdere plaatsen in de gemeente Vijfheerenlanden zijn eind mei insectenwanden geplaatst. In de insectenwanden kunnen insecten nestelen, overwinteren en zich ontwikkelen. Met name bestuivers, zoals bijen en zweefvliegen, kunnen wel een beetje hulp gebruiken. Één dag na plaatsing was al te zien dat zo'n ‘bestuiver’ goed gebruik maakte van een van de holle stengels in de wand. De wanden zijn voorlopig te vinden in Vianen, Leerdam en Meerkerk.