Taal- en digitale activiteiten bieb

leerdam • De Bibliotheek Leerdam is weer open, dus de activiteiten van het Taalhuis Leerdam gaan weer van start.

Iedereen die wil oefenen met de Nederlandse taal óf een vraag heeft over het gebruik van een mobiele telefoon, laptop of computer, kan weer terecht in de Bibliotheek Leerdam.

Voor vragen over mobiele telefoon, smartphone, laptop, tablet, e-reader of het internet, kunnen mensen terecht bij de Digi-inloop. Geen reparatie, maar wel installatie, advies en begeleiding. Vrijwilligers helpen met het gebruik van de Bibliotheek-apps. En er kan geoefend worden met werken op de computer, met een eigen tablet of laptop, of met een laptop van de bibliotheek.

Taalhuis Leerdam is er iedere week op dinsdag van 13:00 tot 15:00 uur. Aanmelden is niet nodig. De Digi-inloop is gratis en heeft een vrije inloop.

Het Taalcafé is er voor iedereen die samen met anderen wil oefenen om beter Nederlands te spreken. Deelnemers leren andere mensen kennen en er worden spelletjes gespeeld. Met koffie, thee en een koekje is dit een gezellige en laagdrempelige manier om te oefenen met het spreken van de Nederlandse taal. Deze bijeenkomsten worden iedere dinsdag online gehouden van 13:30 tot 15:00 uur en elke woensdag van 19:00 tot 20:30 uur in de Bibliotheek. Voor het online Taalcafé is aanmelden noodzakelijk. Dit kan bij Eveline Dijkhuizen via 06-14607924.

Het Taalpunt is een inloopspreekuur voor iedereen die wil weten wat er op het gebied van Taal allemaal mogelijk is. Samen met één van de medewerkers wordt gekeken welke activiteit het beste past. Het taalpunt is er iedere dinsdag van 14:00 tot 16:00 uur. Komt dit tijdstip niet uit, dan kan ook contact worden opgenomen met de taalhuiscoördinator voor een afspraak.