• Meijers Moment is te vinden aan de Nieuwstraat 74.
• Meijers Moment is te vinden aan de Nieuwstraat 74.

Eetsalon Walter nu Meijers Moment

leerdam • De beroemde eigengemaakt kroketten, gehaktballen en slaatjes van pakweg 70 jaar geleden, die worden nog steeds verkocht.

"Ik sta dagelijks snacks te maken met het recept van mijn grootouders, want die traditie zetten we voort”, zegt Koen Meijer (22) uit Opheusden. Zijn opa en oma hebben de snackbar in Leerdam met veel liefde gerund. "Maar toen ik ter wereld kwam was die al overgenomen door Eef en Ien Walter”, zegt hij. De Walters hebben er 40 jaar de scepter gezwaaid en een half jaar geleden nam Koen de zaak weer over. En nu is de naam Eetsalon Walter vervangen door Meijers Moment. "Een momentje genieten hè", lacht Koen.


Hij wijst om zich heen in de binnentuin die recent is gerealiseerd. Op de tafeltjes met het naamlogo staan asbakken in de vorm van een hamburger. Een loungebank met lekkere kussens nodigt uit tot relaxen en grote planten maken het af. "Klanten van 70, 80 jaar komen langs en herkennen de naam onmiddellijk. ‘Het is weer net als vroeger’ zeggen ze dan."


Kwaliteit

En dat klopt, ook wat de kwaliteit betreft, zegt Koen. "We willen het assortiment wel uit gaan breiden, ook naar de vegetarische hoek, want ik denk dat ik daarmee ook een jongere doelgroep kan aanspreken."

Hij komt uit de bouw, dus de overstap naar de horeca was wel even een overgang. "Maar ik ben echt een doener, en dit is ook zwaar werk, maar dan anders."


Snackbar Meijers Moment van Koen Meijer is te vinden aan de Nieuwstraat 74 in Leerdam.