BC Lingewaal

asperen • BC Lingewaal uit Asperen speelde woensdag 26 mei de tweede avond in de tweede serie stepbridge. Er namen dertien paren aan deel. Dat heeft de volgende scores opgeleverd: 1. Anneke van Velsen & Anton van Velsen, 67.14%; 2. Elly Pols & Chris de Groot, 56.25%; 3. Truus van der Woude & Nald Rietbergen, 54.29%; 4. Mary de Gunst & Rien Boonman, 53.75%; 5. Rita Heemskerk & Tiny van Leeuwen, 51.43%.


Slootjesdagen 2021

regio • Ontdek de wondere wereld van bootsmannetjes, kokerjuffers en schaatsenrijders tijdens de IVN Slootjesdagen op 11, 12 en 13 juni. Hoe schoon het water in sloten, vaarten en plassen is, is te zien aan de hoeveelheid plantensoorten die in het water groeien en de diersoorten die erin leven.

Natuur –en vogelwacht De Vijfheerenlanden houdt op zaterdag 12 juni een activiteit voor kinderen. Achter de Schaapskooi gaan ze slootbeestjes vangen en uitvoerig bekijken. Opgeven is verplicht, contactgegevens zijn terug te vinden op de website natuurcentrum.nl.

Op de website ivn.nl is een overzicht te vinden van alle activiteiten in Nederland en kunnen ouders zichzelf en hun kinderen aanmelden voor een slootjesdag in de buurt. Meer activiteiten van Natuur– en vogelwacht De Vijfheerenlanden zijn te vinden op natuurcentrum.nl.


Ray Kant terug naar Leerdam Sport'55

heukelum/ leerdam • Het verblijf van Ray Kant bij zaterdagtweedeklasser Heukelum blijft tot één (corona)seizoen beperkt. De routinier heeft besloten terug te keren naar zaterdagvierdeklasser Leerdam Sport'55.