• Kunstenaars op de Klim Op in Leerdam.
• Kunstenaars op de Klim Op in Leerdam. Foto: Aangeleverd

Kunstweken op CBS Klim Op

leerdam • De leerlingen van CBS Klim Op in Leerdam hebben meegedaan met een bijzonder project beeldende vorming: de kunstweken.

Het doel was om ieder kind op eigen niveau te inspireren tot het maken van een echt kunstwerk. Dat deden de leerkrachten door hen kennis te laten maken met wereldbefaamde artiesten en hun werk.
Nadat de kinderen met 'hun' kunstenaar hadden kennis gemaakt, gingen ze in de tekenles lekker zelf aan de slag aan de hand van een uitdagende opdracht. Er speelde steeds één kunstenaar de hoofdrol tijdens de kunstweken. Voor groep 0, 1 en 2 was dat Piet Mondriaan, voor groep 4 Keith Haring, groep 3/ 5 Andy Warhol, voor groep 6 Van Gogh en voor groep 7/ 8 Matisse.
Om het trotse gevoel te versterken, ontvingen de deelnemers gratis een gedrukte kaart van hun eigen werk. Helemaal uniek is dat ze ook een persoonlijk museum op internet kregen. Hiervoor mochten de leerlingen zelf familie en vrienden uitnodigen. Uiteraard ontbrak een museumshop niet. Hier konden leuke aandenkens worden besteld met de tekening van de kunstenaar.