Toekomstmuziek

leerdam • SGP-er Kees Vermaat wees er tijdens het debat over het Infrafonds op dat in de toekomst – vanwege de veiligheid – de spoorwegovergang in het centrum van Leerdam mogelijk verdiept wordt aangelegd. “Door fasering kunnen dingen heel onlogisch overkomen. Straks komt daar een spoortunnel met een veilige fietsverbinding en verderop ligt er nog een fietstunnel. Niet zo vreemd als inwoners dan zeggen: ‘waar is de gemeente mee bezig’?” Maar volgens wethouder Zevenhuizen is die verdiepte aanleg van de spoorbaan op Het Recht van ter Leede nu nog niet aan de orde.

Ook de vraag waar de mogelijke randweg ten noorden van Broekgraaf precies staat gepland, is nog toekomstmuziek. Zo'n weg zou in het westen aansluiten op de Koenderseweg. PvdA-er Kemal Koyuncu wilde weten of die weg aan de oostkant doorgetrokken wordt naar de N484 - de provincialeweg van de A2 naar Leerdam. Wethouder Huib Zevenhuizen bevestigde dat de randweg daar inderdaad begint. "Als die weg er komt tenminste. Dat is nu nog een stap te ver."


Veteranendag in Vijfheerenlanden

vijfheerenlanden • De gemeente Vijfheerenlanden vindt het belangrijk om dankbaarheid en waardering te tonen voor de inzet die veteranen hebben verricht. Deze mannen en vrouwen hebben hun belangen, hun gezin en hun gevoel van veiligheid opzij gezet om zich in te zetten voor een betere wereld. Ver weg of dichtbij. Omdat de lokale Veteranendag ook dit jaar niet kan plaatsvinden vanwege corona, is een alternatief bedacht. Inwoners van de gemeente Vijfheerenlanden die als militair uitgezonden zijn geweest om Nederland te dienen, hebben hierover een brief ontvangen. Veteraan, maar deze brief niet ontvangen? Mail dan naar kabinet@vijfheerenlanden.nl.