• Alternatieve schoolreis in en rondom de school.
• Alternatieve schoolreis in en rondom de school. Foto: Aangeleverd

In beweging met kunsteducatie

herwijnen • De leerlingen van CBS Herwijnen maakten op dinsdag 25 mei een alternatieve schoolreis in en rondom de school.

Het is een feestelijke en educatieve dag geworden, met workshops op gebied van muziek, toneel en dans. CBS Herwijnen hecht veel waarde aan deze vormen van samen leren en aan culturele vorming, waardoor elk kind zichzelf kan zijn en met zelfvertrouwen de wereld in stapt. Voor de kinderen van CBS Herwijnen was het een heel bijzondere dag. In samenwerking met de professionals van Grote Broer Kunsteducatie is er een prachtig programma voor hen samengesteld. Om tegemoet te komen aan de vele talenten van de kinderen zorgde de school voor een breed workshopaanbod op gebied van beweging, toneelspel, creativiteit en muziek. De activiteiten zijn op de leeftijd van de kinderen afgestemd. De kunstvakdocenten van Grote Broer Kunsteducatie begeleidden de kinderen. De kleuters deden mee met het circustheater, kleuterdans en grime. De midden- en bovenbouw genoot van streetbeats, hiphop dance en capoeira. Ook het creatieve element kwam aan bod bij het schrijven met een 3D pen, cartoon tekenen en grime. Omdat ouders niet van nabij konden meegenieten vanwege de corona regels, staan op de site veel foto’s van de reis: www.cbsherwijnen.nl.

CBS Herwijnen helpt kinderen groeien, leren en samenleven. Dat kinderen samen leren en en hun talent ontdekken, vindt CBS Herwijnen belangrijk. Het bereidt de kinderen voor op het voortgezet onderwijs en hun plek in de maatschappij. Het plezier en het brede, culturele en creatieve aanbod tijdens deze feestelijke dag helpt daar uitstekend bij.