Afbeelding
Foto:

Balkon Beweegdag: beweging en plezier

leerdam • In Leerdam werken de Buurtsportcoaches van Stichting Samendoen en de Gezondheidsambassadeur vrijdag 4 juni samen om ouderen in het zonnetje te zetten. Hierbij draait het om verantwoord en laagdrempelig bewegen, een gezellige ochtend op ‘afstand’ en iets doen met én voor elkaar.

De exacte locaties kunnen niet worden prijsgegeven, in verband met de maatregelen. Maar wie 4 juni ergens muziek hoort, kan gezellig naar buiten komen. Natuurlijk is het wel de bedoeling dat deelnemers dan gepaste afstand houden: dus het liefst meebewegen in de eigen tuin of op het eigen balkon. De Buurtsportcoaches zijn vrijdag 4 juni in Oost van 9:30 tot 11:15 uur; in het centrum van 11:15 tot 12:15 uur, in West van 12:30 tot 14:00 uur en in Noord van 14:15 tot 16:00 uur. Om alvast in de sfeer te komen, zijn de dansjes die worden gedaan alvast bekijken op de Facebookpagina en het YouTube-kanaal van SamenDoen. de links hiervoor zijn te vinden op www.samendoen.expert.

Ouderen ervaren Balkonbewegen als een manier om gezond te blijven op een kleine ruimte. Maar ook als plezier, contact en aandacht voor elkaar. Sport- en beweegprofessionals gebruiken de dag vaak om de banden met woonzorginstellingen weer aan te halen zodat ook ze ook na deze dag met hen activiteiten kunnen ontplooien. In Leerdam is de ambitie om zoveel mogelijk mensen deze ochtend een gezellig kwartiertje bewegen te bieden.


De Nationale Balkon Beweegdag is een initiatief van Het Nationaal Ouderenfonds.