Afbeelding

Op de helft van de
examens

De eindexamens zijn nu al een weekje bezig en ik ben nu op de helft. Ik heb nu de examens van bedrijfseconomie, geschiedenis en Nederlands achter de rug.

Mijn eerste examen was bedrijfseconomie en dat had ik op maandag. Ik zag hier het meest tegenop, omdat ik bedrijfseconomie het moeilijkste vak vind dat ik in mijn vakkenpakket heb. Ik verwachtte dus ook dat ik dit examen finaal zou verpesten. Dit viel echter mee en het ging voor mijn gevoel beter dan verwacht.

Nadat de examens zijn afgelopen, worden de antwoorden vrijgegeven en kan je online checken of je de vragen een beetje goed hebt beantwoord. Ik heb dit bij bedrijfseconomie gedaan en ik had meer vragen goed dan dat ik dacht.

Het volgende examen dat ik had was geschiedenis. Hier had ik wel wat meer vertrouwen in, omdat geschiedenis mij wat beter ligt. Voor mijn gevoel ging dit examen wel een beetje zoals ik had verwacht. De antwoorden werden ook voor geschiedenis vrijgegeven en die heb ik dus ook gecheckt. Het was moeilijker om bij geschiedenis te kijken hoe je je examen hebt gemaakt, omdat geschiedenis subjectief nagekeken kan worden. Antwoorden kan je anders formuleren dan hoe de antwoorden in het correctievoorschrift opgeschreven zijn. Ondanks dit denk ik dat ik geschiedenis goed heb gemaakt.

Het laatste examen wat ik deze week heb gemaakt is Nederlands. Hier had ik ook vertrouwen in, omdat ik Nederlands ook niet echt een moeilijk vak vind. Het examen ging voor mijn gevoel goed en bij het checken vond ik ook dat ik het examen goed had gemaakt.

Over het algemeen gingen de examens deze week dus wel goed. Het enige wat ik denk dat dus erg kan tegenvallen is bedrijfseconomie. Ik kan nooit met honderd procent zeggen dat ik mijn examens goed heb gemaakt, maar mijn gevoel zegt dat ik het redelijk goed heb gedaan.

Ik heb nu de helft achter de rug, dus dat betekent dat ik volgende week nog drie examens heb. Dit zijn Frans, wiskunde a en economie. Ik denk dat deze examens ook wel goed gaan komen en dat ik mijn examens over het algemeen wel redelijk zal maken.

En dan ben ik echt klaar!

Jochem Woudenberg