Afbeelding

Snoes

Dove Snoes was een zeer opstandig type die zelfs in de nacht de welverdiende nacht rust van haar mensen wist te verstoren door het op een gillen te zetten. Snoes krijgt nu dagelijks een pilletje van het voedingssupplement Telizen en de Calm brokken van Royal Canin. Tot verbazing van haar verzorgers is Snoes nu een katje met veel meer geduld en bij geluidsopname die 's nachts werden gemaakt, bleek het gillen ook verleden tijd. Ze heeft deze voedingssupplementen wel de rest van haar leven nodig. De maandelijkse kosten bedragen 25 euro. Nu ze mensen niet meer uit de slaap houdt, durft Stichting Dierentehuis Vijfheerenlanden het aan om haar te plaatsen. De beginperiode in een nieuwe omgeving zal misschien weer wat onrust bij haar kunnen geven, maar wie daar door heen kan bijten doet deze langzitter een groot plezier.

Stichting Dierentehuis Vijfheerenlanden beantwoordt alleen telefonische reacties, dit omdat dan beter informatie uitgewisseld kan worden. Meer informatie: 0345-650016.


Defecte accu

leerdam • In Het Kontakt van vorige week, waarschuwde een lezer voor gevaarlijke situaties bij een defecte accu. De lezer deelde haar ervaring na het huren van een boot en beweerde met haar gezin bijna het slachtoffer te zijn geworden van een koolstofmonoxide vergiftiging. Een kenner liet de redactie weten dat er bij een defecte accu inderdaad giftige stoffen vrij kunnen komen, maar dat dat nooit koolstofmonoxide kan zijn. In een van de komende edities van Het Kontakt zal meer aandacht worden besteed aan alles wat komt kijken bij het huren van boot en waar mensen op moeten letten.