• OBS De Hobbitstee krijgt een continurooster.
• OBS De Hobbitstee krijgt een continurooster. Foto: Aangeleverd

Hobbitstee krijgt continurooster

leerdam • OBS De Hobbitstee in Leerdam heeft het besluit genomen om, na 42 jaar, over te stappen op een continurooster.

Basisschool de Hobbitstee in Leerdam gaat met ingang van het schooljaar 2021-2022 over op een continurooster. Leerlingen gaan dan van 8:45 tot 14:45 uur naar school.


De groepen zijn op woensdagmiddag vrij vanaf 12:45 uur. De kleuters hebben de hele woensdag vrij. De medezeggenschapsraad is nauw betrokken geweest bij de nieuwe opzet.

Het was fijn dat door het tijdelijke continurooster (vanwege Corona) kinderen, ouders en leerkrachten het rooster eerst hebben kunnen ervaren. In die periode bleek dat door veel ouders en kinderen het continurooster als erg prettig werd ervaren.


Meer rust

De Hobbitstee merkt dat er steeds meer jonge kleuters instromen met daarmee ook een jongere generatie ouders die een voorkeur hebben voor een continurooster. Daarnaast zorgt het rooster voor nog meer rust in de school, voor de kinderen en voor de leerkrachten. Op de Hobbitstee worden na schooltijd ook toneel-, muzieklessen en andere naschoolse activiteiten georganiseerd. Hier is nu ook meer tijd en ruimte voor.


DeHobbitstee is sinds september 2020 een officieel erkende Kanjerschool. Iedere dag weer wordt er op school aan gewerkt om elkaar te vertrouwen, samen te werken en elkaar te helpen en dit doet de schooldoor samen plezier te maken met alle kinderen.


q www.obsdehobbitstee.nl