Afbeelding
Foto:

De bibliotheken zijn weer open

vijfheerenlanden • De bibliotheken in de gemeente Vijfheerenlanden zijn weer open. Na vijf maanden is het weer mogelijk om zelf een boek uit te komen zoeken. De werkplekken en de computerwerkplekken zijn weer te reserveren én het is weer mogelijk om elkaar op gepaste afstand te ontmoeten aan de leestafel.

“Wij zijn blij dat we eindelijk weer mensen mogen ontvangen in de Bibliotheek. Na vijf maanden hard werken in de AfhaalBieb en het online voortzetten van alle activiteiten, wordt het tijd voor weer wat levendigheid in de vestigingen. En eindelijk kunnen we er weer zijn voor de meest kwetsbare groepen in de samenleving. Want juist voor hen zijn wij een belangrijke ontmoetingsplek”, aldus Godfried Carbo, Manager Publieksservice bij de Bibliotheek Lek & IJssel. Net als voor de sluiting, gelden er nog steeds extra maatregelen in de bibliotheek om het bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen. Een volledig overzicht is te vinden op www.bibliotheeklekijssel.nl. Iedereen die de Bibliotheek bezoekt, moet zich registreren. Ook als er ‘alleen’ een boek geleend wordt, is het nodig om een registratieformulier in te vullen. Aangezien er een beperkt aantal bezoekers toegestaan is, wordt er met mandjes gewerkt. Het is wel weer mogelijk om gebruik te maken van de werk- en studieplekken, de computers én de leestafel. Registratie hiervoor is verplicht.

De Bibliotheek Vianen, Leerdam, Lexmond en Meerkerk gaan weer open volgens de normale openingstijden. In Vianen is iedereen ook op vrijdagavond tot 20:00 uur weer welkom. En in Leerdam op dinsdagavond en vrijdagavond tot 20:00 uur. De Bibliotheek Ameide is voorlopig alleen op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag open. De Bibliotheekpunten in de scholen zijn voorlopig nog gesloten. Meer informatie: www.bibliotheeklekenijssel.nl.