'Meer ambitie voor aanleg natuur'

west betuwe • Tijdens de discussie rond het natuurlijk begraven riep Daan Dobber (Groen Links) het college op zich wat meer in te zetten voor natuurontwikkeling. Voor elke hectare die voor natuurbegraven wordt ingeruimd, moet een hectare natuurcompensatie worden gerealiseerd. "En er wordt nu net gedaan of die extra hectare natuur een probleem is. College, toon wat meer ambitie op dit gebied." Hennie Chalik (PvdA) was het roerend met hem eens: “Waarom zouden we geen bosgebied aanleggen? Dat is alleen maar goed voor de CO2 compensatie en de gezondheid.”


Rijbewijskeuring

leerdam • Een medische keuring voor het verlengen van het rijbewijs is nodig wanneer een chauffeur 75 jaar of ouder is of wanneer deze een zogenaamd groot rijbewijs (C/D/E) gaat halen of vernieuwen, of wanneer iemand om medische reden een arts moet bezoeken van het CBR. Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen in Activiteitencentrum Noorderberg op donderdag 3 juni en donderdag 1 juli medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs. Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen 50 euro. Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is de prijs 70 euro. Kijk voor de procedure op de onderstaande website. Een afspraak kan uitsluitend gemaakt worden via RegelZorg tijdens kantooruren via de afsprakenlijn 088-2323300 of via:

q www.regelzorg.nl


Weer roofvissen

leerdam • Binnen de hengelsport zijn er verschillende disciplines. Zo zijn er mensen die alleen op karpers vissen, de karpervissers, verder mensen die op van alles vissen de zogenaamde witvissers en ook een specifieke groep die de roofvissen belagen, de roofvissers. Vanaf zaterdag 29 mei mag deze groep weer op roofvissen vissen. De belangrijkste roofvissen zijn de snoek, snoekbaars en baars. Het is in april en mei niet toegestaan om met groot kunstaas, een dode vis of een stukje vis of slachtproducten te vissen. Dit is het gesloten seizoen voor deze vissoorten. Dan kunnen deze vissen ongestoord aan het nageslacht werken. Meer informatie: www.lhvdesnoek.nl.