• Eindelijk heeft Jenneke haar eigen snackmobiel.
• Eindelijk heeft Jenneke haar eigen snackmobiel. Foto: Mimi van Rossem

Jenneke krijgt snackmobiel cadeau

leerdam • Als je 50 jaar wordt, kan het gebeuren dat je iets bijzonders krijgt voor je verjaardag. Maar een eigen snackmobiel dat staat toch niet altijd bovenaan het cadeaulijstje.

Toch is dit nu precies wat Jenneke van Maanen uit Leerdam op haar vijftigste verjaardag kreeg: een eigen snackmobiel. Hiermee kwam haar droom om bezig te kunnen zijn met kleinschalige horeca uit. Sinds vorige week rijdt Van Maanen iedere week naar Asperen, Heukelum en Kedichem om daar haar frites en snacks te verkopen. De mensen in de dorpen reageren heel enthousiast, want in deze dorpen zijn er eigenlijk geen frietzaken. Jenneke’s Snackmobiel is dus een mooie gelegenheid om even een lekker frietje of een snack te halen.


Van Maanen heeft, doordat zij jaren heeft gewerkt bij Lucky’s Lekkers en bij Koen Meijer die de zaak van Eef en Ien Walter aan de Nieuwstraat overnam, al de nodige ervaring met het bakken van frites en snacks opgedaan. In haar snackmobiel verkoopt Jenneke naast frites 18 soorten snacks.


Jenneke’s Snackmobiel staat iedere woensdag van 16:30 tot 20:00 uur in Heukelum op het van Leyenburgplein tegenover de Coop Supermarkt, iedere donderdag van 16:30 tot 19:30 uur op het Dr. Scheffershof in Kedichem en op vrijdag van 16:30 tot 19:30 uur op het Raadhuisplein in Asperen. Sinds deze week staat Jenneke ook iedere vrijdag tussen 11:30 en 14:00 uur met haar snackmobiel op het terrein van Burdie vloertechniek aan de Techniekweg 23 in Leerdam (naast houthandel Van der Leede op het Industrieterrein).