Zonneconsulent bedrijven West Betuwe

west betuwe • Bedrijven die nadenken over zonnepanelen op het dak van hun bedrijfspand, kunnen nu gebruik maken van een gratis advies van een zonneconsulent: de Energieblij Adviseur. De gemeente wil bedrijven stimuleren om werk te maken van een zonnedak. Daarvoor werkt de gemeente West Betuwe samen met Energie Samen Rivierenland.

Bedrijven met mogelijk geschikte daken ontvangen binnenkort een brief van de gemeente met daarbij een folder van Energie Samen Rivierenland. Het gaat om bedrijven en eigenaren van panden die geselecteerd zijn volgens een aantal voorwaarden.

De Energieblij Adviseur kan worden uitgenodigd om het dak te checken. Hij neemt gegevens door over het energieverbruik en de dakconstructie. Vervolgens krijgt de bedrijfseigenaar een schriftelijk advies met een businesscase, waar hij of zij zelf mee aan de slag kan. In de businesscase staan onder meer de kosten en opbrengsten van de investering.

Constructierapport

Annet IJff, wethouder duurzaamheid in West Betuwe: “Sommige bedrijfseigenaren twijfelen of hun dakconstructie geschikt is voor zonnepanelen. Een constructierapport biedt daarover uitsluitsel. Als een zonnedak niet mogelijk blijkt, omdat volgens de constructeur het dak niet stevig genoeg is, dan neemt de gemeente de kosten van het constructierapport voor haar rekening. Dit is een tijdelijke actie met een maximum van € 800,- per rapport. Gaat de plaatsing wel door, dan worden de kosten voor het rapport verwerkt in de businesscase. Zo hopen we ondernemers te stimuleren om na te denken over zonnepanelen op het dak.”

Energie Samen Rivierenland

Energie Samen Rivierenland is een lokale, coöperatieve energiebeweging zonder winstoogmerk, die duurzame energie-initiatieven versterkt. Ze zijn onafhankelijk, lokaal geworteld en hebben ruime ervaring.

Wie geen brief heeft gehad, maar wel geïnteresseerd is, kan vrijblijvend contact opnemen via 085-016 1411 of zonadvies@energiesamenrivierenland.nl.