• De PvdA-ers deelden zaterdag rozen uit.
• De PvdA-ers deelden zaterdag rozen uit. Foto: Aangeleverd

PvdA Vijfheerenlanden deelt rozen uit

LEERDAM/VIANEN • De PvdA-afdeling Vijfheerenlanden deelde afgelopen zaterdag 1 mei (internationale Dag van de Arbeid) rozen uit aan inwoners van Vianen en Leerdam.

Ook werden er door de PvdA-ers interessante gesprekken gevoerd met passanten. “In veel landen is de Dag van de Arbeid een officiële feestdag,” vertelt raadslid Kemal Koyuncu. “In Nederland helaas niet, maar dat weerhoudt ons er niet van om hier extra aandacht voor te vragen. Het is ooit begonnen met het vieren van de achturige werkdag, maar wij grijpen deze gelegenheid graag aan om te laten zien dat het nog socialer moet en kan in Nederland.”


Solidariteit

“Het is voor ons het symbool van solidariteit,” legt raadslid Christel van ’t Pad uit. “En solidariteit kunnen wij in deze tijden goed gebruiken.”


Met de roos deelden de PvdA-ers ook een belofte uit aan de inwoners van Vijfheerenlanden. “Elke roos gaat vergezeld van een kaartje waarop staat waar wij ons de komende jaren voor in willen zetten", vertelt Joop van Montfoort, fractievoorzitter van de PvdA in de plaatselijke gemeenteraad.


Woningbouw

“In onze gemeente moet er met kracht gewerkt worden aan het bouwen van betaalbare woningen. Huizen bestemd voor zowel starters als senioren. Bovendien moeten mensen die in de knel komen op tijd een steuntje in de rug krijgen en gemeente Vijfheerenlanden moet nog schoner, duurzamer en veiliger worden dan nu al het geval is. Daar gaan wij voor, nu en ook in de toekomst!”