Viswedstrijd voor de jeugd

leerdam • LHV De Snoek houdt dinsdag 11 mei een viswedstrijd voor de jeugd van 6-16 jaar. Er wordt vanaf 18:30 uur gevist in de Nieuwe Veer (fietspad Lichte Kade/Hoogeind). Aanmelden kan via: jeugdcommissiedesnoek@outlook.com.


WHV verkoopt aardbeien

asperen • WHV gaat zaterdag 15 mei aardbeien verkopen. Niet op de jaarmarkt -die vanwege de coronamaatregelen niet doorgaat- maar huis aan huis en op vaste punten in de dorpskern van Asperen. Bestellen kan ook. Mail dan naar: aardbeien@wijhoudenvol.nl.


Vogelexcursie Zouweboezem

lexmond • Op zaterdag 8 mei verzorgt Natuur en Vogelwacht de Vijfheerenlanden een vogelexcursie voor de jeugd vanaf acht jaar. Jongere kinderen mogen ook mee, maar dan onder begeleiding van een ouder of grootouder. Van 09.00 tot 12.00 uur loopt de groep in het Zouweboezemgebied. De start is bij de parkeerplaats op de kruising Veldweg-Driemolensweg (tunneltje onder de A27) in Lexmond. Het is een vrij lange wandeling en onderweg gaan de kinderen vogels spotten. Deelname kost 3 euro per kind. Opgeven is nodig in verband met de coronamaatregelen. Dit kan bij C. Kramer via: chr.kramer@outlook.com, of 0345-619684.


Mamacafé hervat Rondje Leerdam

leerdam • Het mamacafé Leerdam e.o. start vrijdag 7 mei weer met bijeenkomsten in de Leerdamse speeltuinen. De aftrap van Rondje Leerdam is om 10:00 uur in Leerdam West, in de speeltuin op de hoek van de Patrimoniumstraat en de Folpert van Ter Leedestraat.


BC Lingewaal

leerdam • Bij bridgeclub Lingewaal is de vierde stepbridge voor paren met een score van 65.69% gewonnen door Youri Olivier/Rene Verhoeven. Ineke van Klaveren en Wim Eijgelaar eindigden met 63.26% als tweede.