• Voor de jeugd is er een Oranjefestival.
• Voor de jeugd is er een Oranjefestival. Foto: Dorinthe Alexman

Oranjefestival voor de jeugd bij Leerdam Sport

leerdam • Om jonge voetballers in de leeftijd van vier tot twaalf jaar in deze lastige tijd toch wat extra’s te bieden, gaat de KNVB in samenwerking met een aantal voetbalclubs van start met het Oranjefestival.

Op zaterdag 12 juni vanaf 13:00 uur opent Leerdam Sport zijn deuren voor de enthousiaste sportievelingen. “We willen de kinderen belonen en hen wat leuks aanbieden, zeker nu er in deze coronatijd geen competitievoetbal is”, zegt jeugdbestuursvoorzitter Klaas Hoekstra. “Om al onze leden, maar ook niet-leden, iets extra’s te bieden, organiseren we regelmatig een activiteit buiten het ‘normale’ trainen en voetballen om. In de voorjaarsvakantie hebben we drie clinics gehouden, waarbij de jeugd korte trainingsoefeningen deed onder leiding van een aantal seniorenspelers. Op 12 juni willen we meedoen met het Oranjefestival. Natuurlijk nemen we de coronaregels daarbij in acht”, vult secretaris Lin van de Weteringh aan. Zo moeten de vrijwilligers in binnenruimtes mondkapjes en handschoenen dragen. “Gelukkig zijn er voor kinderen onder de twaalf niet zoveel regels.”

Alle jeugd in de leeftijd van vier tot twaalf jaar die van voetbal houdt, mag op 12 juni aansluiten bij het Oranjefestival. Inschrijven is verplicht, dat kan via de website van de KNVB. Hoekstra: “De KNVB heeft het festival geïnitieerd. Alle voetbalclubs in Nederland konden zich daarvoor inschrijven. Leerdam Sport was één van de eerste verenigingen die dat deed. Elke vereniging mocht zelf de datum bepalen waarop het evenement zou worden gehouden. Sommige doen het in april of in mei, wij hebben besloten het in juni te houden. Zo hebben we extra tijd om het te organiseren, want op 14 en 15 mei hebben we nog een andere grootschalige activiteit gepland.”

Klaas Hoekstra en Lin van de Weteringh vormen sinds vorig jaar het jeugdbestuur van Leerdam Sport. De leeftijd van de leden varieert van drie tot 55 jaar. De pakweg 350 leden kijken uit naar het nieuwe complex dat in 2022 officieel wordt geopend.

"We hebben er super veel zin in om straks onze nieuwe accommodatie in gebruik te nemen, maar we kijken ook uit naar het Oranjefestival. Iedereen van vier tot twaalf jaar oud is welkom op 12 juni, dus schrijf je gauw in,” aldus Hoekstra en Van de Weteringh.


Inschrijven kan via: https://www.knvb.nl/eventfinder

Dorinthe Alexman