Lootjes en wafels in Everdingen

everdingen • Normaal gesproken wordt op Hemelvaartsdag, dit jaar op donderdag 13 mei, de jaarlijkse rommelmarkt in Everdingen gehouden. In 2020 is dat niet doorgegaan vanwege corona. Ook dit jaar zal er geen rommelmarkt zijn. Het bestuur van rommelmarkt De Heilige Drieenheid wil het dit keer niet helemaal ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom wordt er toch iets georganiseerd, namelijk: een verkoop van versgebakken wafels en envelop lootjes.

De overheerlijke versgebakken wafels kosten 2 euro per stuk. Ook zijn er envelop lootjes bestellen, voor 1 euro per stuk. De te winnen prijzen variëren van cadeaubonnen, tot en met kleine en grote prijzen. De enveloppen zijn zelf te trekken, net als op de markt. Wie lootjes of wafels wil bestellen, kan voor 8 mei een mail sturen naar: rommelmarktheiligedrieeenheid@gmail.com. In de mail moet het volgende worden aangegeven: naam, bezorgadres, telefoonnummer, het aantal te bestellen wafels (maximaal vijf) en het aantal gewenste envelop lootjes.


Tour de Compassion

regio • Hemelvaartsdag, donderdag 13 mei, wordt voor de tweede keer de Tour de Compassion gehouden. Olympisch en wereldkampioen wegwielrennen Anna van der Breggen is ambassadeur en vertelt: "Na een lange periode zonder evenementen en tochten is er voor de fietsliefhebber een uitdaging: Tour de Compassion! Het doel is 75.011 euro bij elkaar te fietsen voor het Covid-19 Noodhulpfonds van Compassion."

Tour de Compassion is voor alle leeftijden, niveaus en soorten fietsen. Elke deelnemer kiest een fietsafstand en een op te halen sponsorbedrag. Individueel of als team maken zij een eigen, unieke fietsroute. Door heel Nederland zijn Covid-proof pitstops georganiseerd waar deelnemers tijdens de fietsrit op adem kunnen komen en eten en drinken aanwezig is. Deelnemers ontvangen een startpakket en deelname is kosteloos. Alle info om mee te doen, te doneren en waarom het doel 75.011 euro is, is te vinden op:

q www.tourdecompassion.nl