Afbeelding

De meivakantie: lekker blokken

De meivakantie. Dé periode voor examenleerlingen om toch maar echt te starten met studeren. Maar helaas ook de periode met de meeste mogelijkheden voor afleiding. Ik heb een top zes samengesteld van meest verwachte afleiding in de meivakantie.

1.        Mijn familie. Mijn broer die om de minuut even een flauw grapje komt maken of geluid komt maken wanneer ik zit te studeren. Mijn zus die soms een energieke bui heeft en mij komt vermaken met haar verhalen over de pabo en over haar stage. En mijn ouders die willen dat ik meer doe in het huishouden.
2.        Mijn vriend. Ja, die wil ik natuurlijk ook zo nu en dan nog even zien.
3.        Mijn vrienden. Mijn vrienden en vriendinnen die toch elke dag weer even opbellen of appen of ik toch in de middag kan afspreken of wandelen zoals dat gaat in coronatijd. En ja, ik die natuurlijk heel moeilijk nee kan zeggen.
4.        Mijn studiekeuze. Ik moet ook nog eens voor 1 mei gaan kiezen wat ik hierna ga doen en die keuze komt ook niet zomaar aanwaaien. Dat wordt dus nog zoeken en inlezen in mijn kostbare leertijd.
5.        Mijn gebrek aan motivatie. Die spreekt voor zich. Na al die jaren heb ik weinig motivatie over om wekenlang aan één stuk door te studeren.
6.        Mijn drukke weekschema. Werken, hockeyen en muziek maken staan ook allemaal op mijn to-do-lijst.

De eerste dagen van de meivakantie zijn nu voorbij en ik merk meteen dat het lastig is om leren en ontspanning goed te verdelen. Zo heb ik gisteren de hele dag bij een vriendin gezeten terwijl ik deze column allang ingestuurd moest hebben. Nog even goed plannen dus de rest van de vakantie!

Voor mijn studiekeuze ben ik wel een stapje verder. Ik twijfel nu tussen de studies Communicatie op het hbo en Communicatie- en Informatiewetenschappen op de universiteit. Of ik ga slagen blijft natuurlijk een groot vraagteken, maar dat mijn meivakantie een grote uitdaging wordt staat vast. Maar ja, de afgelopen jaren waren nou eenmaal ook een uitdaging, dus iets nieuws is dat niet.

Ik heb veel geleerd en meegemaakt in mijn middelbare schooltijd, maar het belangrijkst waren voor mij de vele mensen die ik heb ontmoet en waar ik nu helaas ook weer afscheid van moet gaan nemen. Gelukkig mag ik eerst nog met deze leuke mensen samen de examenzaal induiken!

Carlijn Rijneveld