• Lintjescappucino in Vijfheerenlanden met burgemeester Sjors Fröhlich.
• Lintjescappucino in Vijfheerenlanden met burgemeester Sjors Fröhlich. Foto: Nico Van Ganzewinkel

Elf inwoners van VHL verrast met lintje tijdens live radio-uitzending

Opnieuw lintjesregen via de radio

vijfheerenlanden • De burgemeester belde de gedecoreerden tijdens de ‘Lintjescappuccino Vijfheerenlanden’, een live radio-uitzending op streekomroep SRC. Op vrijdag 30 april krijgen zij de onderscheiding uitgereikt. Onderstaande inwoners werden maandag tijdens de speciale radio-uitzending in het zonnetje gezet. In een notendop worden hun verdiensten beschreven, maar wat deze inwoners van Vijfheerenlanden werkelijk allemaal beteken(d)en voor de samenleving is terug te lezen op onder andere de website van Het Kontakt.

Al sinds 1970 is de Johan den Hartog (64) uit Leerdam vrijwilliger bij de Hervormde wijkgemeente West van de Protestantse gemeente in Leerdam. Andere vrijwilligersactiviteiten: onder andere bij zwembad ‘het Spetterbad’ in Leerbroek; Stichting vrienden van de zorgboerderij ‘De Lingehof’ in Rhenoy.

Elly Ariaans-Heijstek (67) uit Vianen is bij diverse organisaties actief geweest als vrijwilliger: bij Gehandicaptensport Vianen; bij de Harley Davidson Club in Nieuwegein; bij stichting Cultuur en Theater Vianen; activiteitenbegeleider bij Zorgboerderij de Huiberthoeve in Hei- en Boeicop; judolerares en dojo-assistent bij Sport en Bewegen in Vianen; actief voor Stichting de Iris/Zorglandschap Bloemendaal én collectecoördinator voor Handicap.nl en het Oranjefonds.

Jaap van Reeuwijk (52) uit Lexmond is actief bij diverse verenigingen en stichtingen, zoals de Lexmondse Ondernemersvereniging; de Overleg Kommissie Zederikse Ondernemers; Oranjevereniging Lexmond; bij voetbalvereniging Lekvogels in Lexmond; bij de Stichting Zederikdagen en de Oldtimerdag in Lexmond.

Ron van Zal (56) uit Everdingen was actief bij Oranjevereniging Everdingen en Sportclub Everstein. Ook gaf hij schaakcursussen aan leerlingen van groep 7 en 8, en DOS-cursussen aan geïnteresseerde inwoners in Everdingen.

Cor Garskamp (79) uit Leerdam is een muziekliefhebber. Bij de Koninklijke Stedelijke muziekvereniging Kunstliefde en Vriendschap in Leerdam was hij actief als bestuurslid en gaf hij les aan leerlingen met trombone. Ook is hij lid van de Stedelijk Harmonie Aurora in Leerdam.

Marijke Voogt-Hoogwerf (68) uit Vianen begon haar vrijwilligers carrière bij Stichting Contacten Roemenië Vianen (1985-1990). Ook actief bij de Korte Inloop in Vianen; Christelijke zangvereniging Hallelujah; bij de Protestantse Gemeente Vianen; de Stichting Welzijn Vianen en bij Voedselbank Vianen.

Eef Kortlever (60) uit Leerdam is sinds 1984, namens Huis ter Leede in Leerdam, bezorger van Tafeltje-Dekje maaltijden voor ouderen in de regio Vijfheerenlanden. Verder is hij actief bij tennisvereniging Meihoven in Tienhoven, Stichting HartslagNu Leerdam, de Protestantse wijkgemeente 'Kerk aan de Linge' in Leerdam en was hij vrijwilliger jaarmarkt tijdens de Glasstadmars.

Tonny Jaskulak-Wijnen (73) uit Kedichem zet zich sinds 1974 met hart en ziel in voor het behoud van de bibliotheekvoorziening in Kedichem. Daarnaast is zij ook secretaris van de Stichting Recreatie en Sport voor Lichamelijk Gehandicapten in de gemeente Vijfheerenlanden.

Cees van Ooijen (73) uit Leerdam bespeelde al op 15-jarige leeftijd het orgel in de Gereformeerde Kerk van Asperen. Zijn vrijwillige activiteiten staan in het teken van muziek: pianist tijdens balletlessen en voorstellingen van Balletschool Attitude, bewegingslessen met muziek voor autistische kinderen en organist bij de Protestantse Gemeente Beesd.

Sjaak Versluis (63) uit Leerbroek was eis bij diverse verenigingen actief: agrarische natuurvereniging Den Hâneker; Rotaryclub Spijk, Lek & Linge; Oranjevereniging Leerbroek; ‘Plaatselijke Groep voor de Krimpenerwaard en Alblasserwaard-Vijfheerenlanden'; Highland Games Zederik; Lowland Mud Games; SV Meerkerk en bij het Maatjesproject van het Leger des Heils.

Willem Bruls (74) uit Everdingen is al sinds de oprichting in 1978 bestuurslid bij tennisvereniging LTV Gouwenes in Everdingen. Hij is de 'spin in het web' van de vereniging.