Sam's Kledingactie in west

leerdam • Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood houdt op woensdag 28 april een huis-aan-huis inzameling in de kern van Leerdam-west. Kleding die vóór 10:00 uur, in een gesloten plastic zak, aan de straat is gezet wordt dan opgehaald.

Sam's Kledingactie voor Mensen in Nood is, al meer dan 50 jaar, één van de grootste, charitatieve kledinginzamelaars in Nederland.
De organisatie zamelt op verschillende manieren herdraagbare kleding en schoenen in via kledingcontainers, kleding inleverpunten-aan-huis (depot's) en tijdens de Kledingacties in voor- en najaar. Daarnaast worden er jaarlijks een aantal huis-aan-huis-acties gehouden. Chauffeurs halen de ingezamelde kleding op en kunnen zich legitimeren als vervoerders voor Sam's. De ingezamelde kleding wordt verzameld in ons centrale magazijn in Leek. Vervolgens wordt het verkocht aan sorteerbedrijven. Deze sorteren de kleding op soort, maat en kwaliteit. Herdraagbare kleding wordt getransporteerd naar landen buiten de Europese Unie. Met name naar Afrika en Oost-Europa. Hier is behoefte aan goede tweedehands kleding. De kleding wordt op tweedehands markten verkocht tegen lage prijzen. De opbrengst van de ingezamelde kleding gaat onder andere naar projecten van Cordaid in binnen- en buitenland.