Afbeelding

Borrito

'Ik ben Boritto, een superlief gecastreerd rammetje die graag samen wil gaan wonen met een leuk vrouwtje. Aangezien ik vermoedelijk voorheen niet buiten heb gewoond, heb ik nu nog niet zo'n dikke vacht dat ik al buiten kan wonen. Maar als het straks boven de 15 graden wordt, wil ik graag naar buiten. Wordt het weer kouder, moet ik weer even naar binnen. Dat is om aan het buiten zijn te wennen. Ik kan vanaf 3 mei met een vrouwtje gaan samenwonen, want dan ben ik lang genoeg gecastreerd.'

Stichting Dierentehuis Vijfheerenlanden beantwoordt alleen telefonische reacties, dit omdat dan beter informatie uitgewisseld kan worden. Meer informatie: 0345-650016.


Documentaire Wonen met water

regio • Nederlandse huishoudens verbruiken ongeveer twee derde van het water dat in Nederland door waterleidingbedrijven wordt geleverd. Hoe wordt ervoor gezorgd dat er in de toekomst voldoende drinkwater is wanneer, door klimaatveranderingen, Nederland steeds meer te maken krijgt met droogte? In de documentaire 'Wonen met water' wordt gezocht naar mogelijk oplossingen. De docu is op 25 april te zien op RTV Utrecht. Na de uitzending is de documentaire terug te kijken via rtvutrecht.nl/gemist.
Doordat er steeds vaker sprake is van extreem weer, wordt er gezocht naar oplossingen om de drinkwatervoorraad in de toekomst op peil te houden en te voorkomen dat de grond verdroogt.