Heren van de gemeente,

Zondagnacht 11 april was het weer raak, een grote vrachtwagencombinatie is doorgereden tot de wegafzetting op de Emmalaan. Niet iedere chauffeur is de Nederlandse taal machtig en kan de instructies van de wegomleiding lezen. Daarna ging deze voetje voor voetje achteruit totdat hij in een nauw zijstraatje kon keren. Terug naar de A2!
Respect voor de stuurmanskunst van de chauffeur, maar jullie begrijpen dat dit tot ernstige overlast voor de buurt leidt. In mijn ogen hoort dit verkeer niet thuis in een woonwijk. In het weekend niet, ‘s nacht niet en eigenlijk nooit.

Ik zou het zeer waarderen als jullie deze overlast zo snel mogelijk willen beëindigen. En liefst definitief. Ik moet er niet aan denken dat deze combinaties straks weer met 70 km/uur door de wijk scheuren. Het is toch een kleine moeite voor vrachtwagens om naar de volgende afrit van de A2 (Zijderveld) door te rijden? Van daaraf naar het industrieterrein in Leerdam is het wegennet ingericht voor dit soort verkeer, zonder door een bebouwde kom te komen.

Met vriendelijk groet,
HJ Knoop
Graafschap, Leerdam


Uitslagen BC Leerdam

leerdam • Bridgeclub Leerdam speelde maandag weer een online wedstrijd, met twintig paren. De vijf best scorende paren waren: Janske van de Water-Tonny Kramer, 65,19%; Wim Bertens-Walter Roks, 61,37%; Lenie Versteegh-Peter Bolland 57,44%; Rietje Segers-Nico van Dijk, 57,14% en Petra Groeneweg-Els Groeneweg, 55,32%.