Het tuinmodel kan helpen

lexmond • Met het tuinmodel zelf psychische, relatie en opvoedingsproblemen oplossen? "Ja, dat kan", zegt Trudi Mesch van Psychologenpraktijk Lexmond. “Het tuinmodel is speciaal ontwikkeld om volwassenen die relaties hebben en/ of opvoeden praktische handvatten te geven en om hun psychische problemen op te lossen.”

Eenieder kan door het model met een helikopterview kijken naar persoonlijke, relationele en opvoedingsproblemen waardoor men direct zelf aan de slag kan met oplossingen. "Je helpt jezelf maar ook elkaar door de tuinmodeltaal die iedereen kan begrijpen. Het heeft een inktvlekwerking. Door middel van dit model leer je jouw gedrag te veranderen met betrekking tot de bekende psychologische basisbehoeften: autonomie, grenzen aangeven en accepteren. Zo ontstaat verbondenheid onder elkaar”, vertelt Trudi Mesch, eigenaar van de website www.nulekkerinjevel.nl.

Om zoveel mogelijk volwassenen en jongeren te kunnen helpen, zijn er videocursussen en testen ontwikkeld. Deze cursussen en testen zijn ontwikkeld om de wachtlijsten te verkorten en om zelf al aan de slag te kunnen voor er een bezoek wordt gebracht aan huisarts of psycholoog.

Waarom lopen er zoveel volwassenen en jongeren vast? Vanaf 1970 is er een grote verandering in gang gezet door bijvoorbeeld de emancipatie en daardoor veranderde wetten. Voor 1970 was er veel meer sprake van volgen en bepalen dan tegenwoordig. Nu mag eenieder zijn of haar eigen leven bepalen, maar ook het volgen van en bepalen door de ander is nog steeds aan de orde van de dag. Dat is heel verwarrend. Het aanleren van andere mentale vaardigheden, door middel van het tuinmodel, helpt om goed te kunnen functioneren. Ook helpt het om relaties en het gezin op orde te krijgen. Daarnaast zijn er testen ontwikkeld om te kijken welke vaardigheden iemand mist, zodat deze vaardigheden kunnen worden aangeleerd. Op deze manier wordt er geen tijd verspild aan diagnoses die alleen symptomen in kaart brengen maar wordt direct oplossingsgericht gewerkt.

“We zijn blij te kunnen melden dat de videocursussen en testen nu voor iedereen toegankelijk zijn”, vertelt Trudi. "Op elke plek van de wereld kun je nu direct aan de slag om je eigen toekomst te verbeteren. De testen helpen je om in te zien wat je kunt verbeteren. De cursussen zijn praktisch toe te passen in het leven van alledag en helpen om jouw problemen op te lossen. Ze zijn in te zetten voor volwassenen en jongeren die succesvol in deze maatschappij willen functioneren. Het biedt tools om de uitdagingen, waar we tegenwoordig mee worden geconfronteerd, goed aan te kunnen."

Meer informatie op onderstaande website of via: info@nulekkerinjevel.nl.

q www.nulekkerinjevel.nl


Koningsdagquiz

regio • Ook dit jaar zal er geen traditionele koningsdag viering mogelijk zijn door alle coronamaatregelen. Maar saai gaat Koningsdag 2021 niet worden. Want dinsdag 27 april vanaf 12:00 uur zenden RTV Utrecht, Radio M Utrecht en UStad De Utrecht Koningsdagquiz uit. Quizmasters Maya Eksteen en Jos van Heerden nemen de kijkers en luisteraars mee in een twee uur durende oranje wereld met quizvragen en muziek. Download de RTV Utrecht app, speel mee en maak kans op leuke prijzen.