Hardloopster overleden

vuren • Een hardloopster die vrijdagmiddag zwaargewond raakte bij een ongeval op Graaf Reinaldweg/ N830 tussen Gorinchem en Vuren, is later die dag aan haar verwondingen overleden. Het ongeval gebeurde omstreeks 15:00 uur op het fietspad langs de N830. De hardloopster werd aangereden door een scooterrijder en kwam hard ten val.
Vanwege de ernst van het ongeval kwam, naast een ambulance en de politie, een traumahelikopter ter plaatse. De hardloopster is na stabilisatie onder begeleiding van de trauma-arts per ambulance naar het ziekenhuis in Utrecht gebracht. De scooterrijder bleef ongedeerd.

Verkeersongevallenspecialisten van de politie doen onderzoek naar de exacte toedracht van de aanrijding. Hierbij zal ook met getuigen worden gesproken. De scooterrijder is aangehouden en meegenomen voor verhoor.


Werkzaamheden Kom Lekdijk

regio • De Kom Lekdijk in Lexmond krijgt een nieuwe inrichting. Belangrijke punten zijn het verwijderen van de versmallingen en het toevoegen van een loopstrook (en daarmee ook een versmalling van de weg). De werkzaamheden zijn gestart op maandag 19 april, met de aanleg van de nieuwe parkeerplaatsen aan de Kom Lekdijk bij de ingang van de camping. De Kom Lekdijk blijft tijdens deze werkzaamheden (in week 16) gewoon open. Het werkvak tussen de ingang van de camping en de Dorpsstraat wordt afgesloten voor alle verkeer tussen donderdag 29 april en vrijdag 14 mei. Er moeten ook herstelwerkzaamheden van de netbeheerders (Stedin en Oasen) worden uitgevoerd. Ook moet er noodzakelijk onderhoud worden uitgevoerd binnen het werkvak tussen de ingang van de camping en de Dorpsstraat.