Afbeelding
Foto:

Smakelijke Wandeling

leerdam • Op zaterdag 24 en zondag 25 april is er in Leerdam een Smakelijke Maaltijd. Er zijn twee routes die gelopen kunnen worden. Onderweg maken de deelnemers tussenstops bij vier horecazaken, waar steeds een ‘lekkernij to go’ wordt aangeboden.

“De Smakelijke Wandeling is een culinaire wandeltocht die je op een laagdrempelige wijze laat kennismaken met horecagelegenheden in de regio”, zegt Kitty van Kiky aan de Linge, één van de deelnemende horecazaken.

"Maar het is natuurlijk ook een steuntje in de rug voor de horeca die vanwege corona nog steeds gesloten is."


Het idee voor de Smakelijke Wandeling is bedacht door Esther uit Kesteren.


Kitty: “Ik heb haar via via ontmoet. Zij heeft gewoon een fulltime baan als directiesecretaresse. Ze zag dat haar dochters op het HBO zich verveelden door de coronatijd. Ook werd ze geraakt door vrienden in de horeca die het zwaar hebben. Dat bracht haar op het idee van de Smakelijke Maaltijd.” Inmiddels worden in diverse steden van dergelijke culinaire wandelingen gehouden.


Twee routes

De korte route van vier kilometer gaat voornamelijk door de binnenstad van Leerdam. Deelnemende horeca zijn Kiky aan de Linge (Zuidwal), het Veerhuys (Kerkstraat), Puur Ted (Dr. Voogdplein) en Kaatjes Theetuin (Diefdijk).


De lange route is twaalf kilometer lang en komt langs Kiky aan de Linge (Zuidwal), De Lingehoeve (Lingedijk), Pizzeria Paradise (Achterstraat Asperen) en Kaatjes Theetuin (Diefdijk Leerdam).


Kitty: “We houden ons tijdens de wandeling natuurlijk wel strikt aan de coronaregels.”


De kosten voor deelname aan de wandeling bedragen 24 euro. Van elke zes euro gaat vijf euro naar de horeca. Kaarten kunnen worden besteld via:


q www.smakelijkewandeling.nl