Vogelexcursie

schoonrewoerd • Natuur- en Vogelwacht de Vijfheerenlanden houdt zaterdag 24 april een vogelexcursie voor de jeugd. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen meedoen. Jongere kinderen alleen onder begeleiding van een (groot)ouder. Van 9:00 tot 11:00 uur wordt er een wandeling gemaakt door het bos achter de Schaapskooi, en is het de bedoeling dat er vogels gespot gaan worden. Deelname kost 3 euro per kind. Verzamelen bij Natuurcentrum de Schaapskooi, Overboeicop 15 in Schoonrewoerd. Opgeven is echt nodig in verband met de te nemen Corona maatregelen. Dit kan bij C. Kramer, chr.kramer@outlook.com of tel. 0345-619684.

q www.natuurcentrum.nl


Nieuwe stichting helpt huisdieren

herwijnen • Huisdiereigenaren die op minimum- of bijstandsniveau leven, eventueel zijn aangewezen op voedselbanken of door medische omstandigheden niet meer de nodige zorg kunnen geven aan hun huisdier(en), kunnen voortaan een beroep doen op de nieuwe stichting Sterk voor Dieren uit Herwijnen. Naast ondersteuning met dierenvoeding en bijdragen in de medische kosten gaat Sterk voor Dieren verder in haar hulpverlening. Ook als het gaat om aanvullende zorg voor het huisdier wil de stichting klaarstaan. Denk aan een noodzakelijke trimbeurt, crematie, coaching bij gedragsproblemen van het huisdier, tijdelijke opvang en zelfs permanente herplaatsing. De stichting biedt naast hulp aan honden en katten ook hulp aan vogels, konijnen en knaagdieren. Als een van de weinige stichtingen richt zij zich ook op hulp in acute noodsituaties. Denk aan een onverwachte ziekenhuisopname of het overlijden van een baasje. Het huisdier wordt dan onverhoopt aan zijn lot overgelaten. Tijdelijke opvang of herplaatsen van het huisdier is dan noodzakelijk. De stichting zet zich in om de juiste plek voor het huisdier te regelen. Daarnaast maakt de stichting zich sterk voor huisdieren met gedragsproblemen.

Contact opnemen kan het beste via e-mail: samen@sterkvoordieren.nl. Voor spoedgevallen (7 dagen per week, van 10:00 tot 18:00 uur): 06-82501834. Meer informatie staat op: www.sterkvoordieren.nl.