• De appels worden afgeleverd bij De Joost in Leerdam.
• De appels worden afgeleverd bij De Joost in Leerdam. Foto: Aangeleverd

Gezonde schoolkantine in Leerdam

leerdam • Jongeren zijn de toekomst. Leerlingen met een gezonde leefstijl presteren vaak beter op school dan leerlingen met een minder gezonde leefstijl.

Vaak eten jongeren weinig groente en fruit, drinken ze te veel frisdrank en eten ze regelmatig ongezonde snacks. Het aantal jongeren met overgewicht neemt dan ook toe. Dit wordt nog eens versterkt door de coronapandemie. Kemal Koyuncu van PvdA Vijfheerenlanden: “Door appels uit te delen in de eigen schoolomgeving proberen we jongeren bewust te maken dat een gezonde leefstijl helpt bij je prestaties op school maar ook in het dagelijkse leven. Vanuit de school wordt er ook op verschillende manieren aandacht gegeven voor een gezonde leefstijl maar vandaag wat extra aandacht op de dag van de gezonde schoolkantine.”

PvdA Vijfheerenlanden heeft met in achtneming van de coronaregels rode appels gebracht voor de schoolkantine van De Joost en het Heerenlanden college in Leerdam. De appels zijn bij de Landwinkel Van Buuren Fruit in Schoonrewoerd ingekocht waarmee meteen ook de lokale economie werd ondersteund.