• Chayenne opent Bliek Optiek in Gorinchem.
• Chayenne opent Bliek Optiek in Gorinchem. Foto: Belle Fotografie

Bliek Optiek opent deuren in Piazza

gorinchem • Met het openen van Bliek Optiek in Gorinchem, komt voor Chayenne de Waard-van Meeuwen een lang gekoesterde wens uit.

Chayenne, geboren en getogen in Heukelum, opende begin april de optiekzaak aan de Schoutstraat 27 in Gorinchem, tegenover Proeverz in het Piazza Center. Negen jaar geleden rolde ze het vak in. Chayenne begint bij een optiekzaak in het centrum van Gorinchem en volgt een opleiding tot opticien. In 2017 is ze helemaal klaar. "Dit vak is zo divers: je hebt te maken met mode, je bent technisch bezig èn je hebt contact met mensen. Daarbij blijf ik me verder ontwikkelen in mijn vakgebied. Zo ben ik inmiddels gediplomeerd contactlensspecialist, gespecialiseerd in nachtlenzen. Dit zijn speciale contactlenzen die mensen met een min-sterkte 's nachts kunnen dragen, waardoor ze overdag scherp kunnen zien."


Nadat ze een aantal jaar kennis en ervaring heeft opgedaan bij diverse optiekzaken, was het voor Chayenne tijd om de volgende stap te zetten. "Ik wilde zelfstandig aan de slag. Inmiddels had ik volledig het vertrouwen in mezelf, want voor een eigen optiekzaak heb je meer nodig dan alleen het kunnen opmeten van ogen. Je kunt immers op niemand terugvallen."


Chayenne hoopt met Bliek Optiek een eigen identiteit uit te kunnen stralen. Ze heeft zelf het interieur van de winkel bepaald, maar bijvoorbeeld ook heel bewust gekozen voor een speciaal kinderhoekje in de zaak. "Ik hoorde om me heen dat het lastig is om een leuke bril voor kinderen te vinden. Daar wil ik graag verandering in brengen, ik bied dan ook een ruim assortiment kinderbrillen."


Bliek Optiek, met volop gratis parkeergelegenheid in de buurt, is van dinsdag tot en met vrijdag open tussen 9:30 en 17:30 uur en op zaterdag van 9:30 tot 17:00 uur. Binnenlopen kan altijd, maar het maken van een afspraak is aan te raden. Dat kan via 0183-764880 of www.bliekoptiek.nl. In april en mei is er een speciale openingsactie: het tweede glas cadeau bij aankoop van een bril.