• De nieuwe winkel opent vrijdag de deuren.
• De nieuwe winkel opent vrijdag de deuren. Foto: Mimi van Rossem

Appeltje opent deuren aan de Kerkstraat

leerdam • De posters met de aankondiging van de verhuizing hingen vorige week vrijdag nog voor de ramen, maar precies een week later, op vrijdag 17 april openen Mariëtte Brand en Henk van Zetten van Appeltje baby- en kinderboetiek hun nieuwe kinderkledingwinkel aan de Kerkstraat 23 in Leerdam.

Terwijl er hard gewerkt werd om het pand aan de Kerkstraat om te toveren tot een fijne, moderne kinderkledingwinkel vertelt Brand tussen het klussen door dat zij al een tijdje een groter pand zocht. Want het winkelpand aan de Vlietskant 17, waar zij in 2016 naar toe verhuisde, is inmiddels door de grote groei van klandizie, en uitbreiding van het assortiment, te klein geworden. Ook ligt de Kerkstraat meer in de looproute van het centrum van Leerdam. "Het was een grote klus om dit pand op te knappen en opnieuw in te richten, maar het was ook wel leuk om even met verfkwasten en ander gereedschap in de weer te zijn", zegt Mariëtte die zich met haar enthousiaste team verheugd op de verhuizing.

Vrijdag 17 april wordt de winkel, in het bijzijn van familie en vrienden, officieel geopend. Vanaf zaterdag 18 april is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen. "Wel op afspraak hoor." Omdat er vanwege de coronamaatregelen beperkingen zijn in het aantal mensen dat in de winkel mogen zijn, houdt Mariëtte een week lang verschillende acties in de winkel om iedereen de kans te bieden hieraan mee te doen. Zo krijgen de klanten in de openingsweek bij besteding van 30 euro een Goodie Bag. Verder is er onder andere tien procent korting op de gehele collectie (met uitzondering van het merk Z8), twintig procent korting op de Feetje pyjama’s (met uitzondering van de oranje exemplaren), zijn er dubbele spaarpunten te verdienen en is er iedere dag een verloting waarbij de mensen zelf kunnen kiezen waarvoor ze willen meeloten. De acties gelden alleen in de winkel aan de Kerkstraat.


Appeltje is van maandag tot en met zaterdag geopend van 10:00 tot 17:00 uur en zondag 19 april van 12:00 tot 17:00 uur. Alles wat in de winkel te vinden is bij Appeltje baby- en kinderboetiek is ook te bestellen via de website: appeltjeleerdam.nl.