Afbeelding

Inschrijven examentrainingen

De examentrainingen zijn begonnen om ons voor te bereiden op de examens. Een paar weken geleden kon je je inschrijven voor deze trainingen. Om precies te zijn was dit op 24 maart om 17:00 uur.

Verassend genoeg waren er maar een aantal plekken en zodra het vol zat had je pech. Een dingetje dat ik niet zag aankomen (maar eigenlijk makkelijk had kunnen voorspellen) was dat elke training na vijf minuten vol zat.

Rond 17:10 uur probeerde ik mij in te schrijven, maar natuurlijk zaten bijna alle lessen die ik wilde volgen vol. Het maakte uiteindelijk niet zoveel uit, want onze school had een oplossing gevonden zodat iedereen toch de trainingen kon volgen. Elke training waar het niet mogelijk was om me in te schrijven moest ik doorgeven en zo werd ervoor gezorgd dat er genoeg plek voor iedereen was.

Ik heb me vooral ingeschreven voor trainingen van de vakken economie en bedrijfseconomie, omdat dat de vakken zijn die ik het moeilijkst vind en waar ik het meeste tijd in moet stoppen.

De trainingen zijn nu een weekje bezig en ik moet zeggen dat de trainingen die ik tot nu toe heb gevolgd erg nuttig zijn geweest. Na de laatste twee jaar allemaal SE-toetsen gemaakt te hebben is het toch wel fijn om met een aantal examentrainingen een samenvatting van de stof te krijgen.

Een ander voordeel is dat er geen normale lessen meer zijn, enkel examentrainingen. Uiteraard zijn de normale lessen ook erg handig, maar ik persoonlijk vind het erg fijn dat we individueel meer tijd krijgen om te leren.

Kalmerend zijn de examens zeker niet, maar erge stress voel ik nou ook weer niet. Tuurlijk heb ik wel stress voor de examens maar dit is gezonde stress, het houdt je alert en het motiveert mij om te gaan leren. Of de stress erger gaat worden, weet ik natuurlijk niet zeker maar ik verwacht het eigenlijk wel.

Nog een aantal weken tot de examens beginnen. Studeren en hard mijn best doen wordt dus de planning.

Jochem Woudenberg