Afbeelding
Foto:

Publieksbalies West Betuwe weer open

west betuwe • De publieksbalies van de gemeente West Betuwe zijn vanaf maandag 12 april weer gedeeltelijk open. Alle afspraken die voor komende week staan gepland, gaan door.

Vorige week moest de gemeente de publieksbalies sluiten. Acht medewerkers die bij deze balies werken, zijn besmet met het coronavirus. Alle overige medewerkers hebben zich laten testen. Bij de eerste test bleken zij allemaal negatief. Uit voorzorg laten zij zich nog een keer testen. Inmiddels is bij voldoende medewerkers ook de tweede negatieve uitslag binnen. Daarom kon de gemeente de publieksbalies vanaf maandag weer gedeeltelijk openen.


De gemeente werkt nog steeds alleen op afspraak. De balies zijn de komende week op werkdagen tot 12:30 uur open. Ook op donderdagavond zijn de publieksbalies weer open. De afspraken die al staan voor de middagen gaan ook door. Nieuwe afspraken maken voor de middag is niet mogelijk.

De gemeente verzoekt iedereen om een bezoek aan de publieksbalies zoveel mogelijk uit te stellen.


Ook is het dringende verzoek om zoveel mogelijk alleen te komen. Eventuele begeleiders wachten waar mogelijk buiten. Ook roept de gemeente iedereen op om bij gezondheidsklachten thuis te blijven en de afspraak te verzetten.


Thuis bezorgen

Inwoners en ondernemers kunnen een afspraak maken via de gemeentelijke website of telefonisch.


Door de geldende maatregelen is het aanvragen van paspoort, identiteitskaart of rijbewijs alleen bij de publieksbalies mogelijk. Bij alle nieuwe aanvragen geldt dat de gemeente deze documenten vervolgens laat thuisbezorgen. Het bezorgen van deze documenten is gratis. Op deze manier beperkt de gemeente het aantal bezoekers bij de publieksbalies de komende periode.


q www.westbetuwe.nl