Bewoners: 'Ontsluit Het Bos via Zouwendijk'

meerkerk • Bewoners van Het Bos in Meerkerk zijn niet erg te spreken over de voorgestelde ontsluiting bij uitbreiding van de wijk met tien seniorenwoningen en één vrije woning.

Volgens het college is ontsluiting via het gelijknamige straatje Het Bos het meest verkeersveilige alternatief. Die variant is bovendien het meest gunstig voor de parkeercapaciteit en het minst hinderlijk.

De bewoners zien toch liever een ontsluiting via de Zouwendijk. Zij wijzen op de chaotische parkeersituatie in het straatje Het Bos. De problematiek zal er volgens hen niet veel beter op worden. “Momenteel zijn er ongeveer 35 auto’s die in de avond een plaats proberen te vinden in Het Bos”, zei inspreekster Dicky van den Berg dinsdag tijdens de commissie RVE. “Overdag worden de parkeerplaatsen vaak benut voor het winkelend publiek van de plaatselijke supermarkt.” Bewoners van Het Bos moeten nu al vaak hun auto elders plaatsen omdat de aanwezige parkeerplaatsen bezet zijn. “De uitbreiding van Het Bos zal geen vermindering brengen van de autodruk. Er zullen meer auto’s bijkomen dan dat er huizen bijkomen”, zei mevrouw Van den Berg. Ze noemt de plannen om de wijk te ontsluiten via het bestaande straatje Het Bos ‘rampzalig voor de verkeersveiligheid.’

Wethouder Huib Zevenhuizen benadrukte dinsdag tijdens de commissievergadering nog eens dat een ontsluiting via de Zouwendijk een slechte optie is. Hij wees naar recent verkeerskundige onderzoek van het gerenommeerde bureau Royal Haskoning.